Sport / Ostalo

tri odlična rezultata

Plivački klub Osijek na 7. međunarodnom mitingu

Plivački klub Osijek na 7. međunarodnom mitingu
PR

Na prelijepom bazenu u fantastičnom objektu za sport, ali i za rekreaciju, nastupilo je desetak plivača

Na 7. međunarodnom mitingu (25 m bazen) u gradiću Vašrelju na jugoistoku Mađarske, među 50 klubova većinom iz Mađarske, ali i iz Hrvatske, Srbije, Ukrajine, i Rumunjske nastupio je i PK Osijek sa svojim ponajboljim natjecateljima;  3 plivača (Lucas Peterko, Bono Iličić, Ivor Gaće) i 3 plivačice (Mia Mihić, Buga Vukić i Elena Valenteković).

Na prelijepom bazenu u fantastičnom objektu za sport, ali i za rekreaciju, nastupilo je desetak plivača koji plivaju 800 i više FINA-a bodova, i time spadaju u sami vrh svjetskog plivanja, bilo je tu i nekoliko osvajača medalja na europskom i svjetskom juniorskom prvenstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od brojnih plivača najpoznatiji je svjetski rekorder Kristof Milak, plivač koji drži brojne europske i svjetske juniorske i seniorske rekorde, a najpoznatiji je po tome što je nakon 16 godina skinuo rekorde Michaela Phelpsa u disciplini 200 leptir.

Osječani su postigli nekoliko zapaženih rezultata i pokazali da  su u dobroj formi , iako je ovo tek kontrolno natjecanje. Tako da je osvojeno 4 medalje, pa ćemo ih redom nabrojati.

Ivor Gaće 1. mjesto 50 leptir i 2. mjesto na 50 slobodno u kategoriji dječaka rođenih 2008. godine.

Buga Vukić je zauzela 2. mjesto na 50 prsno u kategoriji djevojčica rođenih 2010. godine.

Elena Valentekovć je osvojila 3.mjesto u disciplini 50 leđno u konkurenciji djevojčica rođenih 2011. godine.

Vrijedi spomenuti još vrijedne plasmane : 4. mjesto koje je zauzeo Lucas Peterko u disciplini 50 leptir (2005.god.),  4.mjesto Buge Vukić na 50 leptir, 4.mjesto Elene Valenteković na 200 slobodno i 7. mjesto Ivor Gaće na 200 slobodno.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!