Sport / Ostalo

lijepo iskustvo

Maraton klub Hrvatski sokol u Banja Luci razmijenio iskustva i pokupio lovorike

Maraton klub Hrvatski sokol u Banja Luci razmijenio iskustva i pokupio lovorike
PR

Trkačkoj je zajednici cilj jedinstven - potaknuti ljude na očuvanje zdravlja kretanjem

Organizatori Osječkog Ferivi polumaratona, članovi Maraton kluba Hrvatski sokol, odazvali su se pozivu organizatora Banja Luka maratona, te na međunarodnoj konferenciji proveli vikend u razmjeni iskustava okupljenih članova organizacijskih odbora velikih utrka (ljubljanskog, beogradskog, praškog i mnogih drugih).

Koncentracija višegodišnjih znanja i iskustva uspješnih organizatora sažetih u dobro organizirane panele, nesebično su razmijenjena jer je znano da je međusobna potpora neizostavni element sporta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Trkačkoj je zajednici cilj jedinstven - potaknuti ljude na očuvanje zdravlja kretanjem. Konkurencija u trkačkom svijetu nikad nije ugroza jer je narativ i trkačima i organizatorima unaprijediti dobre navike pojedinca i zajednice.

Dakle, utjecaj trčanja na društvo je neupitno, pa je vikend priča okrunjena brojnim utrkama.

Matija Crnković iz Maraton kluba Hrvatski sokol je u utrci na 10 km ostavio konkurenciju daleko iza sebe, ušavši u cilj nakon samo 33 minute, čime je potvrdio da osječki Maraton klub Hrvatski sokol svojim radom i programom ostvaruje vrhunske rezultate. Matija je i ovaj put Klub postavio visoko na ljestvici sportskog uspjeha.

Kako je misija trkačkih događanja integrirati sve skupine društva, organizatori banjalučkog polumaratona organizirali su i humanitarnu trku, koju su podržale članice MK „Hrvatski sokol“ Sara Šoštarić i Gabriela Poslon.

Trkačima koji su sa svih strana došli u Banja Luku je poznata priča o iznimno dobroj organizaciji Osječkog Ferivi poluaratona.

A zbog jedinstvenosti i imidža kojim je Osječki Ferivi polumaraton pod vodstvom direktora Damira Černića postao brend u vrhu organizacijske, sportske, kulturne i turističke kvalitete, trkači se rado vraćaju kako bi još jednom bili dio onoga što Osijek daje i što Osijek je.

Na proljeće, 15. travnja 2023. uz trkački performanas, Organizacijski odbor OFPM u Osijeku će otvoriti mogućnost još jedne panelne razmjene iskustava i znanja entuzijasta, zaljubljenika u sport.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!