Sport / Ostalo

jedinstven primjer

Najbolji svjetski veslači žele u novu disciplinu zajedno s osječkom braćom

Najbolji svjetski veslači žele u novu disciplinu zajedno s osječkom braćom
Davor Puklavec/PIXSELL

Braća Sinković dokazane su veličine u svijetu veslanja, a za kraj karijere imaju želju

Valent i Martin Sinković gostovali su u podcastu portala Index gdje su govorili o svojoj dosadašnjoj veličanstvenoj karijeri, ali i o planovima za budućnost.

Kako sami kažu, žele veslati sve do Olimpijskih igara u Los Angelesu, a tamo bi mogli vidjeti jedinstvenu posadu u svijetu sporta.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Naime, njima bi se tamo mogla pridružiti osječka braća Anton i Patrik Lončarić koji sve ozbiljnije ulaze na seniorsku veslačku scenu.

"Oni su velik potencijal, ali se još moraju izgraditi. Treba im još koja godina stasanja da bi se borili za finala Olimpijskih igara ili Svjetskog prvenstva, ali to je normalno jer je prelazak iz juniora u seniore najteži u sportu, posebno danas, kad se vijek sportaša produljuje. Treniraju s nama, trener Bralić im pomaže, imaju sve preduvjete", rekao je Valent, a Martin se nadovezao:

"Mi smo i rekli, kad su oni dolazili iz juniora, da bismo voljeli veslati četverac, to bi nam bio još jedan izazov, ali oni moraju doći na razinu blizu nas, ako mi budemo na razini na kojoj se nadamo da ćemo biti, da bi to imalo smisla i da se možemo boriti za medalje u četvercu."

"Taman nakon Pariza, ako oni stvarno stasaju, mislim da bih i radije opet veslao u većoj posadi, da probamo i disciplinu koju još nismo, četverac bez kormilara, jer prije smo bili u četvercu na pariće", dodao je Valent.

Bila bi to sjajna priča i vjerujemo izrazito konkurentna posada za najviše olimpijske domete.


Izdvojeno

Reci što misliš!