Sport / Ostalo

uzbudljiva disciplina

Vrhunski streljački spektakl na Pampasu

Vrhunski streljački spektakl na Pampasu
PR

Zlatnu medalju i titulu prvaka Hrvatske u diviziji Production odnio je Davor Majstorović iz KPS Strijelac iz Vinkovaca

Streljana Pampas prošloga je vikenda bila domaćin još jednog vrhunskog sportskog događaja, ovoga puta u dinamičnoj i uzbudljivoj disciplini praktičnog streljaštva. Osječka Udruga za praktično streljaštvo "Pampas" prihvatila se zahtjevnog zadatka organizacije Državnog prvenstva u praktičnom streljaštvu te su, unatoč brojnim izazovima ponovno pokazali da su na razini zadatka.

Uz Državno prvenstvo održan je i 28. Kup Osijeka – natjecanje u ovoj disciplini koje je po prvi puta streljana Pampas ugostila još davne 1994. godine, čime je ono ujedno i najstarije takvo natjecanje u našoj zemlji, ali i u okruženju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na Državnom prvenstvu i Kupu Osijeka ove godine nastupilo je šezdesetak natjecatelja, a uz najbolje od najboljih iz Hrvatske, natjecali su se i brojni strijelci iz okolnih zemalja, ali i iz daleke Latvije.

"Pampasovci" su za natjecanje pripremili deset vrhunski dizajniranih staza koje su, iako zahtjevne, bile i zabavne, a kako bi ih se sve završilo bilo je potrebno najmanje 220 metaka.

Unatoč zahtjevnoj organizaciji u kojoj su do posljednjeg trenutka davali sve od sebe kako bi natjecanje prošlo u najboljem redu, osječki strijelci ipak su uspjeli ostvariti i zavidne rezultate. U najpopularnijoj diviziji "Production" u kojoj je bilo i najviše strijelaca član UPS Pampas Tomislav Tomljanović osvojio je brončanu medalju, dok je srebrna medalja pripala ekipi osječkog kluba.

Ronald Korovljević je postao prvak Hrvatske u diviziji "Standard" u kojoj su članovi Pampasa Davor Mudri i Branislav Škorak također pobrali medalje i osvojili drugo i treće mjesto.

Zlatnu medalju i titulu prvaka Hrvatske u diviziji Production odnio je Davor Majstorović iz KPS Strijelac iz Vinkovaca, a ovaj je klub osvojio i prvo mjesto ekipno.

Na sjajno organiziranom natjecanju Osječanima je čestitao predsjednik Udruge za praktično streljaštvo Darko Nađ te predsjednik Hrvatskog saveza za praktično streljaštvo Dubravko Gvozdanović koji je tom prigodom istaknuo potencijale osječke streljane za još veća natjecanja u praktičnom streljaštvu.

Državno prvenstvo i Kup Osijeka otvorio je zamjenik župana Mato Lukić koji je također čestitao organizatorima na vrijednom i predanom radu u promociji sporta.

"Zahvaljujući našim sportašima, ali i brojnim udrugama te rekreativcima, Osječko-baranjska županija nedavno je istaknula svoju kandidaturu za Europsku regiju sporta 2024. godine, a ona zasigurno ne bi bila moguća da nemamo doprinos vrijednih i marljivih sportaša", kazao je Lukić.


Izdvojeno

Reci što misliš!