Sport / Ostalo

lijepi rezultati

Finale Hrvatske lige: Završna utrka Hrvatske triatlon lige održala se na zagrebačkom Jarunu

Finale Hrvatske lige: Završna utrka Hrvatske triatlon lige održala se na zagrebačkom Jarunu
PR

Dvjestotinjak sportašica i sportaša borilo se za naslov prvaka lige, a natjecanje je bilo tim uzbudljivije što postolja nisu odlučena do same završnice

Treću godinu zaredom završna utrka Hrvatske triatlon lige održala se na zagrebačkom Jarunu u organizaciji TK Maksimir.

Dvjestotinjak sportašica i sportaša borilo se za naslov prvaka lige, a natjecanje je bilo tim uzbudljivije što postolja nisu odlučena do same završnice.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvo su se održala natjecanja za najmlađe triatlonke i triatlonce. Tončica Vučemilović zauzela je 2. mjesto u disciplini akvatlon U11, a Lucija Plužarić je bila 6. Kadetkinja Ivna Maričići je zauzela 9.mjesto, a Ema Knežević 21. u super sprint triatlonu.

U kategoriji mlađih kadeta Petar Filipović je zauzeo 3. mjesto, a Dina Madavić 9. U seniorskoj konkurenciji Jacopo Butturini je bio 4.

Naslov seniorske prvakinje Hrvatske u sprint distanci ponijela je naša Ivana Granoša, Katarina Šuvak je bila 5., Mateja Šuvak 13.

Sve tri seniorke ostvarile su svoje najbolje rezultate i plasmane. Ekipno, ženska ekipa Triatlon kluba Tri-tim Osijek ostvarila je 2. mjesto.

"Prije svega čestitala bih organizatorima na odličnoj utrci. Dobro sam krenula u utrku i cijelo vrijeme sam držala sve pod kontrolom. Na plivanju i biciklu sam ostvarila vremensku prednost, pa sam trčanje mogla odraditi malo opuštenije. Nakon ovoga okrećemo se međunarodnim izazovima gdje treba skupljati bodove i iskustvo", rekla je naša najbolja triatlonka, Ivana Granoša.

U nedjelju, 28. kolovoza 2022. održane su utrke mješovitih štafete sa 4 člana, uz ukupno prijavljenih 12 seniorskih, 6 juniorskih i 9 kadetskih štafeta.

Triatlon klub Tri-tim Osijek završio je ovo natjecanje na 6 mjestu u ukupnom poretku.


Izdvojeno

Reci što misliš!