Sport / Ostalo

odraditi najbolje moguće

Seligman i Benović sutra u borbu za finala na Europskom prvenstvu

Seligman i Benović sutra u borbu za finala na Europskom prvenstvu
PR

Europsko prvenstvo u muškoj sportskoj gimnastici - München, 18. - 21. kolovoza 2022.

Hrvatska muška seniorska reprezentacija spremna je za sutrašnji početak Europskog prvenstva kojemu je do nedjelje domaćin München.

Reprezentacija koju čine Tin Srbić (preča), Aurel Benović (tlo) i tri vježbača na konju s hvataljkama, Filip Ude, Robert Seligman i Mateo Žugec u kvalifikacijama će biti u skupini 1 koja starta od 10:30.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim aktualnog mediteranskog prvaka Žugeca, svi drugi članovi naše momčadi imaju iskustva osvajanja europskih medalja. Srbić i Ude po dva puta bili su viceprvaci Europe, Benović jednom, a Seligman srebrni i brončani. I svaki od ove petorke u stanju je u Münchenu napasti medalje.

Robert Seligman: „Za mene podij nije bio onakav kakav sam planirao, ali nema mjesta panici i brizi. U odličnoj sam formi. Na podiju smo promašili zagrijavanje u smislu da je konj bio zadnja sprava i da je potrajalo sve, 20 i nešto minuta je sve kasnilo, dva puta smo se zagrijavali, sprava još nije  razrađena pa je još kliska... Ono što je najbitnije, isprobao sam spravu, odlična je, dvorana super... Sve je u redu. Moj cilj ovdje je svakako odraditi vježbu od početka do kraja, da ne bude pad, da ocjena bude preko 14.000 bodova, a što će najvjerojatnije donijeti i finale. S time bih bio sretan, jer u finalu je sve otvoreno, to je lutrija. Onda se može dogoditi svašta.“

Aurel Benović: „Nakon napornog puta i otkazanog leta, čekanja pola dana da drugi avion dođe po nas, pa dolazak na trening u kasnim noćnim satima, stvarno sam zadovoljan kako sam odradio podij. U odličnoj sam formi, dobro sam trenirao, dobro sam se pripremio. Podij trening je to i pokazao. Bilo je nekih sitnih grešaka u doskocima, ali uz adrenalin koji nose kvalifikacije i uz malo sreće, vjerujem da će to biti odlično odrađeno i da će to biti finale. Samo da napravim ono što kući radim na treninzima, da odradim svoju prosječnu, normalnu vježbu. Onda znam da bih se zadovoljan vratio kući.“


Izdvojeno

Reci što misliš!