Sport / Ostalo

uspješan kraj sezone

Ljetno Prvenstvo Hrvatske u plivanju: PK Osijek vraća se s dvije srebrne seniorske medalje

Ljetno Prvenstvo Hrvatske u plivanju: PK Osijek vraća se s dvije srebrne seniorske medalje
PR

Dvostruka viceprvakinja Hrvatske i osvajačica medalja je fantastična seniorka Marija Dobrošević

Kraj ove plivačke sezone završio je Prvenstvom Hrvatske u plivanju koje se održalo na Sveticama u Zagrebu 28.-31.7.2022. godine.

Predstavnici kluba pod vodstvom glavnog trenera Mihaela Močkovića i trenera Mateja Miličića vratili su se u Osijek sa dvije srebrne seniorske medalje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dvostruka viceprvakinja Hrvatske i osvajačica medalja je fantastična seniorka Marija Dobrošević koja se za ovo prvenstvo pripremala u Mađarskoj.

Za PK Osijek nastupali su plivačice Marija Dobrošević, Sara Filipović, Magdalena Krstić, Buga Vukić te plivači Lucas Peterko, Josip Kovačević, Fran Lukić, Bono Iličić i Roko Šabić.

Prvog dana Prvenstva Hrvatske odličnim nastupom u kvalifikacijama, finala su izborili Marija Dobrošević  „A“ finale i Lucas Peterko  „B“ finale na 50 leptir. Lucas se plasirao na 6. mjesto (26.40) u juniorskoj, dok je Marija u finalu zauzela 5. mjesto (28.63) u seniorskoj kategoriji.

Nakon drugog dijela kvalifikacija, Marija Dobrošević je izborila „A“ finale na 100 leptir te u finalu osvaja srebrnu medalju u seniorskoj konkurenciji rezultatom 1:03.51. Roko Šabić u utrci 50 prsno zauzima 7. mjesto u ml. juniorima rezultatom 32.10.

Trećeg dana prvenstva Marija Dobrošević nastavlja nizati odlične rezultate. Ovaj put u finalnoj utrci 200 leptir odličnim nastupom osvaja još jednu srebrnu medalju u seniorskoj konkurenciji sa rezultatom 2:22.58. Buga Vukić ,iako ulazna kadetkinja, odličnim nastupom na 100 prsno plasira se u „B“ finale gdje istu utrku ispliva za 1:18.34.

Četvrtog dana prvenstva Fran Lukić pliva finalnu utrku 1500 slobodno(18:06.04), a Buga Vukić „B“ finale na 200 prsno (2:53.27).


Izdvojeno

Reci što misliš!