Sport / Ostalo

mlada nada

Osječanka Korina Roso stigla do svog prvog polufinala na juniorskom ITF turniru

Osječanka Korina Roso stigla do svog prvog polufinala na juniorskom ITF turniru

Početkom mjeseca Korina je stigla i do svojeg prvog naslova u konkurenciji parova

Na nedavno odigranom ITF turniru u San Marinu (19. do 23. srpnja), Osječanka Korina Roso (TK Tennis Talents Osijek) izvrsnom igrom došla je do polufinala u pojedinačnoj konkurenciji. Na međunarodnom turniru San Marino Junior Open, koji se boduje za svjetsku juniorsku rang listu, sudjelovalo je stotinjak tenisačica i tenisača.

Korina je turnir otvorila uvjerljivom pobjedom protiv Talijanke Miriane Galiette rezultatom 6-1, 6-4, a već u drugom kolu pobijedila je četvrtu nositeljicu turnira Nicole Lukesovu rezultatom 6-3, 6-4. U četvrtfinalnom susretu protiv Švicarke Lare Russiniello odlično je otvorila meč, osvojivši prvi set rezultatom 6-1. U drugom setu Švicarka je bila bolja rezultatom 7-5, ali Roso uspijeva osvojiti meč u trećem setu rezultatom 6-4. U polufinalu od Korine je bila bolja prva nositeljica turnira Lucia Tognoni rezultatom 6-1, 7-5, koja je naposljetku i osvojila turnir.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Iza mene je još jedan odlično odigran turnir. Po prvi puta sam se plasirala u polufinale singla. Jako sam zadovoljna svojom izvedbom i igrom. Iskustvo sudjelovanja na ovakvom turniru je bilo nezaboravno.“ – izjavila je Korina nakon završetka turnira.

Uspješan srpanj iza Korine

Početkom mjeseca Korina je stigla do svojeg prvog naslova u konkurenciji parova na juniorskom turniru Sarajevo Juniors Open. Naslov je osvojila s partnericom Jelenom Gojković iz Srbije. Djevojke su do finala došle bez izgubljenog seta. A u uzbudljivom finalu bile su uspješnije od drugih nositeljica turnira Kazahstanke Karine Jumazhanove i Anđelije Marković iz Srbije. Nakon što su izgubile prvi set rezultatom 4-6, Korina i Jelena preokrenule su meč, osvojivši drugi set rezultatom 6-3, a u napetoj završnici pobijedile 10-8 nakon tie-breaka.

Glavni trener TK Tennis Talents Davor Grgić, istaknuo je kako je Korina odličan primjer fokusiranosti na dugoročni razvoj igrača: „Dokaz je kako kontinuirani kvalitetni rad dovodi  rezultata, naravno s postavljenim kratkoročnim i dugoročnim ciljevima. Zahvalio bih se i svim trenerima koji doprinose Korininim odličnim rezultatima, a posebno bih se zahvalio našem Vlatku Škoraku, koji je najviše usmjeren na rad i razvoj s Korinom, a svakako i roditeljima na ukazanom povjerenju, jer je to temelj za dugoročnu suradnju.“

Pred Korinom je kratka stanka do početka kolovoza. Sljedeći nastup je na međunarodnom juniorskom turniru četvrtog ranga u slovenskom Kranju, koji počinje 9. kolovoza. 


Izdvojeno

Reci što misliš!