Sport / Ostalo

European Muaythai Title Mostar 2022.

Osječanin se večeras u Mostaru bori za naslov europskog prvaka

Osječanin se večeras u Mostaru bori za naslov europskog prvaka
Facebook

Osječanin Ivan Horvat bori se za profesionalnu titulu u muaythai sportu u kategoriji do 86.17 kg

Mostar je danas biti središte Europe u muaythai sportu jer Klub tajlandskog boxa – Muaythai Ludvig Pavlović po odobrenju Saveza tajlandskog boksa muaythai u BiH je organizator  sportske priredbe u borilačkom muaythai sportu pod nazivom European Muaythai Title Mostar 2022.

Priredbu je licencirala i verificirala WMC World Muaythai Council – Svjetsko Muaythai Vijeće sa sjedištem u Bangkoku na Tajlandu. Ova međunarodna sportska institucija je zajedno sa IFMA organizacijom na Tajlandu, članica Međunarodnog olimpijskog odbora, a muaythai sport je postao zaseban borilački sport na listi olimpijskih sportova od 2021 godine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bosna i Hercegovina je zahvaljujući dugogodišnjoj promociji ovog sporta kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni dobila domaćinstvo borilačke priredbe i meča za profesionalnu titulu u muaythai sportu u kategoriji do 86.17 kg.

U ringu će rukavice ukrstiti Mostarac Marin 85 i predstavnik Hrvatske, Osječanin Ivan Horvat . Radi se o dvojici izuzetno uspješnih i renomiranih boraca. Ivan je nekoliko puta bio prvak Hrvatske, a Marin je višestruki prvak Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Oba borca su ostvarivala jako zavidan uspjeh na međunarodnoj sceni te osvajali medalje zlatnog sjaja na međunarodnim nastupima. Svoje znanje oba borca su kovali u Tajlandu kod najvećih majstora ovog sporta, a valja istaći da su obojica instruktori muaythai sporta. Ivan je član dva kluba, osječkog muaythai kluba BAD SHADOVS i muaythai kluba Ludvig Pavlović iz Ljubuškog, piše portal Dnevno

Meč počinje u 20 sati.


Izdvojeno

Reci što misliš!