Sport / Ostalo

iznimni uspjeh

Leonarda Patača i muška štafeta 4x100m juniorski prvaci Hrvatske, Mia Wild ostvarila normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo

Leonarda Patača i muška štafeta 4x100m juniorski prvaci Hrvatske, Mia Wild ostvarila normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo
PR

S najviše medalja oko vrata u Osijek se vratio Roko Dimić

Proteklog je vikenda (9.-10.7.2022. g.) održano Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za juniore/ke. Atletski klub "Slavonija-Žito" iz Osijeka svojoj kolekciji medalja dodaje i osam osvojenih na ovom natjecanju, i to dvije zlatne i šest srebrnih. 

Prvakinja Hrvatske postala je troskokašica Leonarda Patača s preskočenih 11,82m. Državni prvaci postali su i članovi štafete 4x100m u sastavu Roko Dimić, Milan Glodić, Mislav Škrtić i Franko Salaj (43,08).

Iako osvaja srebrnu medalju, najveći uspjeh na natjecanju ostvaruje Mia Wild koja se upravo vratila s Europskog prvenstva, isti dan otputovala na Prvenstvo Hrvatske i izborila normu za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se, od 2. do 7. kolovoza ove godine, održati u Caliju (Kolumbija). Put do ovog natjecanja osigurala joj je disciplina 100m prepone (h=0,838m) i rezultat 14,13.

Roko Dimić srebrnu medalju osvaja istrčanim osobnim rekordom u utrci na 200m (22,67), a Ivan Ujvari Čeh 400m s preponama trči za 1:03,76, što ga također dovodi do titule viceprvaka. Karlo Salaj srebro zaslužuje u skoku s motkom, gdje je, baš kao svi na postolju, preskočio 4,10m, no odlučio je manji broj pokušaja. Za kraj, srebra su osvojile i muška i ženska štafeta 4x400m, prva u sastavu Ivan Ujvari Čeh, Mislav Škrtić, Franko Salaj i Roko Dimić (3:29,18), odnosno druga sastava Lorena Faktor, Petra Šešum, Mia Wild, Melani Bosić (4:01,08).

S najviše medalja oko vrata u Osijek se vratio Roko Dimić (1 zlato i 2 srebra), a valja spomenuti da su se, u finalu utrke 100m, našla čak tri osječka predstavnika: uz najtrofejnijeg Dimića, tu su Milan Glodić i Franko Salaj koji na kraju zauzimaju 5., 6. i 7. mjesto u ukupnom poretku.


Izdvojeno

Reci što misliš!