Sport / Ostalo

najbolji svjetski ribolovci

Na potpuno preuređenoj Staroj Dravi u Bilju ovog rujna Svjetsko prvenstvo

Na potpuno preuređenoj Staroj Dravi u Bilju ovog rujna Svjetsko prvenstvo
Davor Javorović/PIXSELL

Najbolji sportski ribolovci u lovu ribe udicom na plovak odmjerit će ove godine snage u Hrvatskoj i to na staroj Dravi u Bilju

Na lijepo uređenoj stazi uz  Staru Dravu u Bilju, od 5. do 11. rujna, nastupit će, kako se očekuje tridesetak seniorskih reprezentacija iz cijelog svijeta. To je najveće i najmasovnije natjecanje u sportskom ribolovu, kada je u pitanju ribolov plovkom.

Po 68. put ga organizira svjetska ribolovna federacija za slatkovodni ribolov FIPSed. Domaćini su hrvatski ribolovci, HŠRS i Zajednica ŠRU Baranje. Pripreme su već uveliko počele, staza za natjecanje je uređena, veličanstvena i spremna, baš kao i sve popratne službe potrebne za ovu veliku sportsku, ali i turističko-promidžbenu manifestaciju, koja će ribolovnu Hrvatsku sigurno predstaviti, još jednom, u najboljem svjetlu. Prvenstvo doslovce može početi.

Stara Drava - Biljsko jezero (svibanj, 2022.) Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Hrvatska je do sada bila dva puta domaćin svjetskih seniorskih prvenstava (nacija) u lovu ribe udicom na plovak, 1998. na Jarunu u Zagrebu i 2014. na kanalu HE D. Dubrava u Prelogu. Oba se prvenstva još uvijek pamte kao vrhunski organizirana, a nesumnjivo će i u svom trećem domaćinstvu hrvatski ribolovci postaviti nove standarde organizacije, a nadajmo se da je baš ovo ona godina i SP u Bilju kada će se i hrvatska seniorska reprezentacija po prvi put popeti na pobjedničko postolje.


Izdvojeno

Reci što misliš!