Sport / Ostalo

amerikanac najbolji

Visokim letovima u BMX Pro završio Pannonian Challenge

Visokim letovima u BMX Pro završio Pannonian Challenge
Ivica Benić/SiB.hr

Napetom “igrom lovice” na rang listi, osječka publika je uživala u velikom finalu, a vratolomije vozača s 3 kontinenta i 9 država su preko malih ekrana pratili i gledatelji iz 40 zemalja

Finalni dan sportskog dijela natjecanja 23. izdanja Pannonian Challengea pokazao je još jednom zašto taj festival s razlogom nosi laskavu titulu najuspješnijeg i najposebnijeg festivala ekstremnog sporta i urbane kulture u regiji. Nije nedostajalo ni fantastičnih sportskih nastupa, a pogotovo nije nedostajalo svesrdne podrške publike koja je s oduševljenjem cijeli dan pratila što su pripremili BMX vozači na lijevoj strani Drave u Osijeku. 

I dok je izlazak ekstremnih sportaša prethodna dva dana bio od devet sati, u subotu su na skate park izašli već od osam sati. To ni ne čudi jer je za finalni dan bilo predviđeno natjecanje u BMX disciplini u čak tri kategorije. Ispunjene tribine na kojima se tražilo mjesto više i obnovljeni skate park na lijevoj obali Drave, su BMX Freestyle vozačima s 3 kontinenta i 9 zemalja omogućili inspiraciju za neke dosad neviđene trikove na ovim prostorima. Iako su se u kvalifikacijama pomalo štedjeli, 12 najboljih se naposljetku izborilo za mjesto u finalu, gdje su nijanse odlučivale o prva tri mjesta, ali i ukupnom poretku.

BMX dan Pannonian Challenge Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvo su svoje majstorije pokazali natjecatelji u BMX Amateur disciplini u kojoj je najbolji bio Denis Lalić iz Hrvatske, dok su drugoplasirani i trećeplasirani bili Frantisek Bliznak iz Češke, odnosno Kristian Gergeta iz Hrvatske.

Velik interes publike izazvala je treća kategorija – ona u kojoj su na užareni beton izašle pripadnice nježnijeg spola i pokazale da savršeno vladaju biciklima i izvode jednako dobre majstorije kao i njihove muške kolege. Tijekom cijelog natjecateljskog dijela su imale snažnu podršku publike koja je polako dolazila na veliko finale, a najbolja se pokazala Valeriia Liubimova. Na drugo mjesto zasjela je Analia Zacarias, a treće mjesto pripalo je Kim Lea Müller.

Kao završno natjecanje dana, ali cijelog sportskog dijela 23. Pannonian Challengea, uslijedilo je natjecanje u BMX Pro disciplini koja je okupila samo kremu vozača, ali je ipak najveći pljesak zaradio Marin Ranteš, Varaždinac koji se u Osijeku osjeća kao u rodnom gradu. U ovoj, tradicionalno najjačoj kategoriji naposljetku je slavio Amerikanac Jacob Thiem, drugi je bio domaći vozač – Marin Ranteš, a treći Declan Brooks iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Pannonian Challenge 2022.
Sportska atmosfera i glazbena groznica Ni kiša nije pokvarila skate show, danas BMX spektakl

“Sve je odlično, veoma sam sretan što ponovno vozim, pogotovo ovdje, na Pannonian Challengeu. Volim se vratiti ovdje, osjećam se blagoslovljeno i zahvalno zbog toga. Moja poruka je da možeš napraviti sve ako tako postaviš u svojoj glavi, naravno uz predan rad. “ – izjavio je Jacob Thiem

Budući da je pomalo zakazao u finalnim vožnjama, u nadmetanju za Best trick se iskupio već dokazani showman – Kieran Reilly, koji je i prošle godine Osječanima oduzimao dah svojim akrobacijama.

Nakon adrenalinske sportske završnice, dobra atmosfera se nastavila na glazbenom podiju na kojem su se okupili sportaši, ali i brojni Osječani i njihovi gosti, koje je u Kazamatu ugostio izvrsni Richard Zepezauer iz Berlina, a prema jutru su ih potom energičnim beatovima vodili DJ Evans i DJ Fusion iz Rovinja - koji su u jedinstvenom takeoveru pripremili završni party.

pannonian
pravi sportski spektakl Fantastično sportsko natjecanje i pobjeda Joe Atkinsona u Inline disciplini obilježili prvi dan 23. Pannonian Challengea

Svoju premijeru na ovogodišnjem Pannonian Challengeu dobio je popularni esport u sklopu Reboot Online Games Weeka powered by A1, unutar kojeg se održalo i finale 9. sezone A1 Adria League.

S ovim je završilo 23. izdanje Pannonian Challengea koje se vratilo u kvart i koje je povezalo grad i infrastrukturu s ljudima – Osječanima koji su još jednom opravdalo titulu srdačnih domaćina.


Izdvojeno

Reci što misliš!