Sport / Ostalo

23. izdanje

Danas počinje Pannonian Challenge, najveći festival ekstremnog sporta i urbane kulture u ovom dijelu Europe

Danas počinje Pannonian Challenge, najveći festival ekstremnog sporta i urbane kulture u ovom dijelu Europe
Dubravka Petrić/PIXSELL

"Ovogodišnje izdanje otvaramo danas izložbom fotografija u skate parku. Sutra je na rasporedu natjecanje u rolama, u petak skate, a u subotu BMX", rekao je organizator Jurica Barać

Pannonian Challenge, festival ekstremnih sportova i urbane kulture, i ove godine na pet dana pretvara Osijek u centar pozitivne energije, uzavrele atmosfere i sportskoga duha. Bogato noćnim i zabavnim programom, 23. izdanje održava se od 15. do 19. lipnja na istoj lokaciji kao i proteklih godina – na lijevoj obali Drave uz Kopiku.

Vrhunski vozači, profesionalci i amateri, iz više od 20 zemalja svijeta natječu se u discliplinama skate, inline, romobil i BMX Freestyle, a ove godine u sklopu manifestacije održava se i završnica devete sezone najvećeg regionalnog esport (gaming) natjecanja – A1 Adria League. Glazbeni program odvijat će se na dvije lokacije – u Skate parku i u dvorištu Kazamata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uoči početka festivala, u srijedu je održana konferencija za medije na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić, direktorica Turističke zajednice grada Osijeka Tajana Rogulja, pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Tatjana Roth, direktor festivala Jurica Barać, te rukovoditeljica brenda i marketinških komunikacija u A1 Hrvatska Iva Ančić.

"Pannonian Challenge daje dodatni urbani štih gradu Osijeku, a okuplja natjecatelje i goste iz Europe i svijeta, što u turističkim brojkama puno znači za grad. Traži se ležaj više", rekao je gradonačelnik Radić i čestitao organizatorima poručivši kako će Grad Osijek nastaviti podržavati ovu manifestaciju. Podsjetio je na nedavno održan Svjetski kup u gimnastici, te na Osječko ljeto kulture koje će ove godine početi 2. srpnja i trajati dva mjeseca. Dodao je i da će Copacabana s radom početi u prvoj polovici srpnja, te da nema bolje pozivnice za doći na ljeto u Osijek od ovih kulturnih, sportskih, glazbenih i svih drugih sadržaja.

Punu potporu Pannonian Challengeu, kao ,,snažnom i kvalitetnom promotoru sporta, zabave i destinacije”, izrazio je zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić:

"Pannonian Challenge godinama ostvaruje visoku razinu svjetske promocije grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i Hrvatske. Siguran sam da će i ovogodišnji festival ekstremnog sporta i zabave nadmašiti dosadašnje te svim sudionicima i pratiteljima opet donijeti vrhunski doživljaj", poručio je dožupan Miletić.

Direktorica Turističke zajednice grada Osijeka Tajana Rogulja istaknula je kako se sinergija sporta i turizma u Osijeku pokazala dobitnom kombinacijom, ističući da su smještajni kapaciteti već popunjeni.

"Prošla godina nam je pokazala izvanredne brojke, nadamo se istim brojkama i ove godine. Turistička zajednica grada Osijeka prepoznala je i podržava Pannonian Challenge, koji već 23 godine privlači ljubitelje sporta, urbane kulture i zabave u naš grad", kazala je Rogulja.

FOTO: Dubravka Petrić/PIXSELL

A što sve očekuje posjetitelje festivala sljedećih pet dana pojasnio je organizator Jurica Barać:

"Ovogodišnje izdanje otvaramo danas izložbom fotografija u skate parku. Sutra je na rasporedu natjecanje u rolama, u petak skate, a u subotu BMX. Ulaz na sportski dio je besplatan, a za glazbeni dio je simboličan. Uz to, imamo i dva gaming eventa koji su svojevrsna ekstenzija Pannonian Challengea i smjer u kojem želimo ići u spajanju mladih oko urbane kulture. Ove godine s nama je više od 150 natjecatelja iz 27 zemalja o kojima će brinuti stotinjak volontera, kojima se iskreno zahvaljujem", kazao je Barać.

Bicikli za Ukrajince

Festival ove godine ima i humanitarni karakter jer će se u skate parku prikupljati bicikli za ratom pogođene Ukrajince.

"Svi oni koji žele donirati bicikle mogu to učiniti za vrijeme trajanja festivala, a primamo čak i neispravne bicikle koje ćemo popraviti i pobrinuti se da stignu u Ukrajinu", naglasio je Barać.

Ulaz

Ulaz u Skate park je svih dana festivala besplatan, kao i ulaz u dvorište Kazamata na glazbeni program u srijedu, dok će se ostalih dana naplaćivati po cjeniku – četvrtak 30 kuna, petak 40 kuna, subota 50 kuna. Cijena festivalske karte koja vrijedi za sve dane je 90 kuna, a kupnja ulaznica bit će moguća samo na mjestu događanja.


Izdvojeno

Reci što misliš!