Sport / Ostalo

vrhunski rezultati

Slavonska asocijacija jiu jitsu klubova treća u svijetu: Na AJP Tour Croatia National osvojili 19 zlata

Slavonska asocijacija jiu jitsu klubova treća u svijetu: Na AJP Tour Croatia National osvojili 19 zlata
PR

Osvojene brojne medalje od zlatnih do brončanih dokaz su da osječki klub napreduje iz turnira u turnir

Proteklog vikenda slavonski ju jitsu borci i borkinje otisnuli su se pod asocijacijom Rio Grappling Cluba na jedno od najvećih međunarodnih natjecanja AJP Tour Croatia  National u Zagrebu.

U Domu sportova okupilo se 470 boraca i borkinja iz preko 40 zemalja svijeta, svih uzrasta i težinskih kategorija u sportskim disciplinama JIU-JITSU.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Mladi osječki natjecatelji i natjecateljice JJ Kluba Tatami sudjelovali su u sklopu Rio Grappling Cluba Croatia zajedno s klubom JJK Factory iz Đakova i JJ Klub “Vinkovačke rode” iz Vinkovaca, a pod vodstvom svojih trenera Andreja Jovanovića, Mire Erkapića i Marka Jovanovića osvojili su treće mjesto.

Izniman uspjeh pokazali su najmlađi članovi osječkog JJ Kluba Tatami koji su pokazali kako kroče stazama svojih starijih kolega na putu ka uspjehu.

Lukas Jukić i Maro Katić u kategoriji Boys kids 2, težine 20 kilograma u borbama su osvojili prvo i treće mjesto. Lukas je odnio zlato, pobijedivši austrijskog natjecatelja u finalu, dok je Katić nakon druge borbe uspio savladavši zagrebačkog borca i osvojiti broncu.

“Slavonska” asocijacija Rio Grappling u Zagrebu je odnijela ukupno 19 zlata, 15 srebrnih i 13 brončanih medalja.

"Iznimno smo ponosni na naše natjecatelje i natjecateljice I njihovo prikazano znanje i vještine u borilištima. Posebno nas je iznenadio “ nježniji spol” jer su curice pokazale izuzetnu sposobnost i fantastičnu tehniku pa je svih 6 osječkih natjecateljica osvojilo zlato. Inače je natjecanje bilo jako zahtjevno jer su se pod drugim asocijacijama borili brojni klubovi, pa je primjerice pod američkom Check Mat International nastupalo više od 20 klubova. U odnosu na našu tročlanu, to je bio veliki izazov", istaknuo je Andrej Jovanović, voditelj i trener osječkog JJKluba Tatami.

Osvojene brojne medalje od zlatnih do brončanih te zauzimanje trećeg mjesta u ju jitsu svjetskom poretku na Croatia National Pro Jiu Jitsu Champion Shipu dokaz su da osječki klub napreduje iz turnira u turnir.

No iz kluba napominju se nadaju da će i gradske strukture znati prepoznati važnost takvih međunarodnih natjecanja i dati svoju potporu koja je ovaj put izostala pa je klub sam isfinancirao najam autobusa i ostale putne troškove da bi osječki natjecatelji imali priliku sudjelovati na tako značajnoj svjetskoj sportskoj manifestaciji.  


Izdvojeno

Reci što misliš!