Sport / Ostalo

nastavak dobrih rezultata

Pet medalja na prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore - Rocco Martinović prvak Hrvatske

Pet medalja na prvenstvu Hrvatske za mlađe juniore - Rocco Martinović prvak Hrvatske
PR

Apsolutnu prevlast u redovima motkaša preuzeli su upravo Osječani s čak dvije osvojene medalje

Proteklog je vikenda (4.-5.6.2022.) u Karlovcu održano dvodnevno Pojedinačno prvenstvo Hrvatske za mlađe juniore i mlađe juniorke.

O kvaliteti mladih atletskih nada, na razini države, dovoljno govori podatak da je srušeno čak sedam državnih rekorda, a predstavnici domaćeg Atletskog kluba „Slavonija-Žito“ u Osijek su se vratili s ukupno pet osvojenih medalja, i to jednim zlatom i po dva srebra i bronce.

Apsolutnu prevlast u redovima motkaša preuzeli su upravo Osječani s čak dvije osvojene medalje u toj disciplini: titulom prvaka države okitio se Rocco Martinović (4,20m), a na postolju je, odmah do njega, stao i državni viceprvak Stjepan Tarcal (3,50m).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo da je Rocco Martinović vrlo blizu ostvarivanja HAS-ove norme za odlazak na Europsko prvenstvo za mlađe juniore dok je "europsku normu" za to natjecanje već ranije ispunio.

Nakon duže pauze, u Klub stiže i državna medalja u troskoku zahvaljujući Leonardi Patači (11,70m) koja nosi titulu državne mlađejuniorske viceprvakinje.

Nastavak dobrih rezultata u tehničkim disciplinama donosi Paula Šljivac u bacanju diska. Treće mjesto i brončanu medalju osvojila je s bačenih 32,45m.

Krug medaljaša zatvara mlađejuniorska štafeta 100-200-300-400m, sastava Stjepan Tarcal, Leon Lončar, Milan Glodić, Roko Dimić, koja je do sigurne brončane medalje dotrčala rezultatom 2:05,98.

Četvrtim se mjestom morao zadovoljiti skakač u vis David Kurtek s istim rezultatom kao trećeplanirani (1,70m), no broj pokušaja smjestio ga je na korak do postolja.

Iste je sportske sreće bio Karlo Erhardt u bacanju koplja (44,66m) kojega je manje od jednog metra dijelilo od postolja.

Korak do postolja našla se Mia Wild u utrci na 200m (25,12) koja je još jednu, „sigurnu“ medalju na 100m prepone (druga u kvalifikacijama, 14,13), ispustila diskvalifikacijom zbog preranog starta u samom finalu discipline. Mia Wild je također ispunila europsku normu za odlazak na Europsko prvenstvo za mlađe juniore u disciplini 100m prepone te još mora ispuniti HAS-ovu kao konačnu potvrdu za odlazak na to natjecanje.

Treba napomenuti da su dva puta "rušena" kadetska klupska rekorda u disciplini 100m. Prvo je novi rekord Kluba postavio Roko Dimić u kvalifikacijama s rezultatom 11,31, da bi kasnije u finalu Milan Glodić postavio novi rekord Kluba koji sada iznosi 11,25.

Ukupni rezultati – 1. dan
Ukupni rezultati – 2. dan


Izdvojeno

Reci što misliš!