Sport / Ostalo

uspjeh za pamćenje

Bijelo-plavi slave pobjedu: Šibenik je pao, a Osijek se vraća u 1. HMNL!

Bijelo-plavi slave pobjedu: Šibenik je pao, a Osijek se vraća u 1. HMNL!
Futsalos.hr

Bijelo-plavi su na kraju uzeli sva tri boda pobjedom od 6:5 na iznimno teškom gostovanju

Igrači FC Osijeka u infarktnoj završnici su dobili momčad Šibenika 1983 na SD Baldekin i proslavili ponovni povratak u izabrano društvo, Prvu futsal ligu. Ekipi trenera Voldina bio je dovoljan i bod kako bi osigurali jedno od prva dva mjesta koje vode u najviši rang, prenosi Futsal.hr.

 

Bijelo-plavi su na kraju uzeli sva tri boda pobjedom od 6:5 na iznimno teškom gostovanju i užarenoj atmosferi koju je napravila navijačka skupina Funcuti.

Osijek je na gostovanje u Dalmaciji stigao u nešto skraćenoj rotaciji bez stožernih igrača Popovića i Dakića, ali su ostavili srce na terenu i izborili zasluženo slavlje te povratak nakon samo jedne sezone izbivanja, u Prvu ligu će i Torcida poslije 11 godina.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osječani su nakon 36 minuta igre imali komotnu prednost od 5:2, ali se domaćin nije predavao i stigao na 5:5 u predzadnjoj minuti ogleda. Međutim, zadnji napad nisu uspjeli realizirati pa je vratar Živković golom sa svoje polovice riješio pitanje pobjednika.

Osim Bijelo-plavog čuvara mreže, golove su zabili Šimašek, Damjanović, Gelo te najbolji strijelac u ovim kvalifikacijama Andrej Pandurević, koji je poentirao dva puta.

Najbolji slavonski futsal klub natjecanje je završio na prvoj poziciji sa osvojenih 13 bodova, upisali su četiri pobjede uz samo jedan remi i poraz. Iduće sezone opet će se na Zrinjevcu gledati prvoligaški futsal, Osijek se vratio tamo gdje i zaslužuje biti!

MNK ŠIBENIK 1983 – FC OSIJEK 5:6 (Jurić, Škugor, Šućur, Kosor 2x / Pandurević 2x, Živković, Šimašek, Gelo, Damjanović)

MNK ŠIBENIK 1983: Mario Jarmanović, Josip Jurić, Jose Wellington Matias Torres, Alen Protega, Luka Pehar, Zvonimir Šućur, Franjo Matković, Vinko Jurković, Franko Knez, Ante Palavra, Mirko Jurjević, Ante Kosor, Ivan Škugor, Alen Milišić, trener: Teo Strunje

FC OSIJEK: Dino Živković, Josip Šalaj, Andrej Pandurević, Ivan Gelo, Vitor Hugo de Lima da Silva, Domagoj Damjanović, Dražen Čavar, Denis Šimašek, Dominik Mateo Rončević, trener: Saša Voldin


Izdvojeno

Reci što misliš!