Sport / Ostalo

ususret dobro world cup

Najduža špaga na svijetu ove godine proteže se od Osijeka do Dubrovnika

Najduža špaga na svijetu ove godine proteže se od Osijeka do Dubrovnika
DOBRO World Cup

U okviru najave DOBRO World Cupa u Osijeku, četvrtu godinu imamo najavni event kroz Najdužu špagu na svijetu

Još je samo 15 dana ostalo do početka 13. izdanja DOBRO World Cupa u sportskoj gimnastici kojemu je Gimnastičko društvo Osijek-Žito domaćin od 9. do 12. lipnja. Jedna od niza promocija jedne od najbolje organiziranih stanica Svjetskog kupa dogoditi će se u subotu, 28. svibnja i to u čak 7 hrvatskih gradova kroz sada već prepoznatljiv projekt Najduže gimnastičke špage na svijetu.

I ne bilo kakve, nego ljudske špage koju će točno u 11 sati zajedno tvoriti tisuće gimnastičara u 7 različitih kuteva Lijepe naše - u Osijeku, Zagrebu, Rijeci, Čakovcu, Splitu, Zadru i po prvi put u Dubrovniku.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A upravo je Dubrovnik ovoga tjedna sjedište Svjetske gimnastičke federacije (FIG) koja u organizaciji Hrvatskog gimnastičkog saveza i Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u hotelu Valamar Lacroma ima sastanke Predsjedništva FIG-e, Izvršnog odbora, Vijeća, sastanke Tehničkih odbora, ali i ceremoniju primopredaje vlasti i informativni dan za novoizabrane članove tijela FIG-e. U sedam dana Dubrovnik će okupiti gotovo 200 najutjecajnijih gimnastičkih dužnosnika iz više od 50 zemalja svijeta, a i oni će u subotu uživo podržati izvođenje Najduže gimnastičke špage.

Najduža špaga na svijetu u Osijeku Fotogalerija

„U okviru najave DOBRO World Cupa u Osijeku, četvrtu godinu imamo najavni event kroz Najdužu špagu na svijetu. Počeli smo s Osijekom, a prošle godine proširili smo se na više hrvatskih gradova, 3 morska, Rijeka, Zadar i Split i 3 kontinentalna, Osijek, Zagreb i Čakovec. Ove godine dodali smo im još i Dubrovnik. Smisao Najduže špage je osvještavanje javnosti na bavljenje sportom i zdrav način života, ali naravno i najava DOBRO World Cupa. Na Najdužoj gimnastičkoj špagi prije svega okupljamo gimnastičare klubova iz gradova domaćina ili okruženja u kojima se špaga i događa, a pridružuju se i drugi sportski klubovi, drugi sportovi, sportski djelatnici, pa i publika i formiraju lanac od najduže špage koja svake godine ruši rekord. Prošlogodišnji rekord bio je preko 1300 metara, a nadamo se da ćemo ga s Dubrovnikom ponovno srušiti. Ono što u konačnici dobivamo je i jedna kompilacija videa i fotografija sa 7 krajeva Hrvatske, sa stotinama mladih na jednom mjestu koji čine lijepu razglednicu u svijet naše domovine“, rekao je Vladimir Mađarević, sportski direktor DOBRO World Cupa u Osijeku i dopredsjednik HGS-a koji će u subotu biti u Dubrovniku.

Tristotinjak mladih gimnastičara iz Dubrovnika i okolice cijelim Stradunom će točno u 11 sati formirati ljudsku špagu, u isto vrijeme kada i njihovi gimnastički prijatelji na osječkoj Promenadi, riječkom Korzu, zagrebačkom Jarunu, čakovečkom Trgu Republike, zadarskom Višnjiku i splitskoj Zapadnoj obali.

No, Dubrovnik će imati posebno jake snage budući da će špagom na Stradunu „dirigirati“ naš sjajni gimnastički trio - srebrni olimpijci Tin Srbić i Filip Ude te Robert Seligman.

„Veselim se jako. Nadam se da će biti jako puno djece, ali, vidjet ćemo koliko ćemo Filip, Robert i ja uspjeti sjesti u špagu. Nama ipak treba malo više vremena da se zagrijemo i pokrenemo, nije to nama baš lagano kao curama. Naše su cure razgibane pa one to mogu kad god, mi smo ipak krući pa nam treba malo više vremena. Ali osobno se baš veselim druženju s djecom u Dubrovniku, da se igramo, da pitaju što ih zanima, da se proveselimo... A do subote ću pokušati malo istrenirati špagu“, kroz smijeh je poručio aktualni srebrni olimpijac Tin Srbić.

GRADOVI I TOČNE LOKACIJE NAJDUŽE ŠPAGE - 11:00 sati

DUBROVNIK - Stradun
OSIJEK - Promenada (od Picassovog spomenika prema Pješačkom mostu)
ZAGREB - Jarun (otok veslača)
ČAKOVEC - Trg Republike
RIJEKA - Korzo (od zgrade Poglavarstva prema zapadu)
ZADAR - ŠRC Višnjik 
SPLIT - Zapadna obala


Izdvojeno

Reci što misliš!