Sport / Ostalo

prvo takvo u vsž

U Vukovaru otvoreno novo natkriveno boćalište

U Vukovaru otvoreno novo natkriveno boćalište
Grad Vukovar

Vukovarski boćari su pozdravili ovu investiciju i najavili kako prvi turnir na novom boćalištu planiraju održati već u subotu, 28. svibnja

Završena je izgradnja natkrivenog boćališta kojeg je zaigravši boćanje s predstavnicima boćarskih klubova koji djeluju u Vukovaru, otvorio gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava.

Dovršetkom ovog projekta Vukovar je postao bogatiji za potpuno novi sadržaj sportske namjene koji udovoljava svim standardima održavanja državnih natjecanja u boćanju, a što će u konačnici doprinijeti i daljnjem razvoju boćarskog sporta na području Vukovara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ova građevina športsko-rekreacijske namjene sastoji se od terena s nadstrešnicom za boćanje na Športsko rekreacijskom centru Lijeva bara, a izgradnja se provela u suradnji s Hrvatskim boćarskom savezom i lokalnim boćarskim klubom Mitnica, s ciljem da novoizgrađeni teren zadovoljava propisane standarde HBS-a.  

„Do realizacije ovog projekta smo došli kroz razgovore s članovima vukovarskih boćarskih klubova te se nadam kako će i ovako dovoljno popularan i masovan sport, iz rekreativne doseći natjecateljsku razinu te kako će time mlađe generacije biti motivirane za bavljenje ovim sportom“, rekao je Penava.

Radovi su obuhvaćali izgradnju čelične nadstrešnice koja se sastoji od nosive čelične konstrukcije i čeličnog dvostrešnog krova koji je pokriven krovnim termoizolacijskim panelima. Pročelje nadstrešnice opremljeno je ROLO tendama na elektromotorni pogon. Nadstrešnica je izgrađena iznad postojećeg asfaltiranog platoa koji je uređen kao boćalište u svrhu zaštite terena za boćanje od oborina, a sastoji se od 4 polja za igru te svih elemenata i opreme koji su potrebni za održavanje utakmica hrvatskih boćarskih liga i državnih natjecanja.

Vukovarski boćari su pozdravili ovu investiciju i najavili kako prvi turnir na novom boćalištu planiraju održati već u subotu, 28. svibnja. „Veliko mi je zadovoljstvo što nam je Grad Vukovar omogućio ovaj objekt u kojem se od sada možemo natjecati u višem rangu “, zaključio je Robert Knežević, predsjednik Boćarskog kluba Mitnica.

Otvorenju je nazočio i predsjednik Boćarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije Igor Banovac koji je ovom prilikom zahvalio Gradu Vukovaru i klubovima koji djeluju u Vukovaru što su boćarski sport podigli na viši nivo.

Investitor ovog projekta vrijednog 2.490.944,25 kn s PDV-om je Grad Vukovar uz sufinanciranje Fonda za obnovu i razvoj grada Vukovara u iznosu od ‪700.000 kuna, dok je izvođač radova tvrtka Vodotoranj d.o.o. iz Vukovara.


Izdvojeno

Reci što misliš!