Sport / Ostalo

pobjeda od velikog značaja

Marko Lišnić osvojio prvi memorijalni turnir "Ronald Matošević"

Marko Lišnić osvojio prvi memorijalni turnir
Marin Tironi/PIXSELL

U uzbudljivom nedjeljnom finalu susrela su se dva hrvatska predstavnika

Protekloga vikenda (od 14. do 15. svibnja) održan je prvi memorijalni turnir „Ronald Matošević“ u prostorijama Biljarskog kluba Plan B. Šezdesetak igrača iz Hrvatske i susjednih zemalja okupilo se u Gradu na Dravi i odmjerilo snage u disciplini „devetka“.

 

Druženje je započelo u petak 13. svibnja prijavama na turnir, a natjecanje je započelo u subotu prijepodne.

„Na turniru su sudjelovali biljaristi iz susjednih zemalja, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine, ali smo ponosni i na dobar odaziv biljarista iz naše regije“, izjavio je Vedran Vunjak, dopredsjednik Plana B i voditelj turnira.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Turnir je odigran u čast Ronalda Matoševića, jednog od osnivača Biljarskog kluba „Plan B“, koji je tragično preminuo u prometnoj nezgodi u siječnju 2019. godine. Vunjak je istaknuo kako je Matošević bio strastveni biljarist i veliki čovjek, a turnirom žele održati sjećanje na njega.

Nakon nekoliko napetih mečeva u subotu, turnir se nastavio i u nedjelju kada se odigrala zanimljiva završnica.

U prvom polufinalnom meču snage su odmjerili Filip Bermanec (Biljarski klub Metropolis, Zagreb) i Edin Režić (Biljarski klub 8 Ball Sesvete). Bermanec je slavio rezultatom 9-6 i plasirao se u finale. U drugom polufinalnom meču susreli su se Marko Lišnić (Biljarski klub Plan B Osijek) i Mitja Gradišnik (Slovenija). U finale se plasirao Lišnić s rezultatom 9-3.

U uzbudljivom nedjeljnom finalu susrela su se dva hrvatska predstavnika, a pobjedu je odnio Marko Lišnić svladavši Filipa Bermaneca rezultatom 9-2. Nakon turnira Lišnić se zahvalio organizatorima i istaknuo kako mu je zadovoljstvo pobijediti na turniru koji se održava u Ronaldovu čast, s kojim je bio dugogodišnji prijatelj.

Nagrade finalistima je dodijelio Vunjak, koji je iskoristio priliku i izrazio zadovoljstvo održanim turnirom i izvrsnim mečevima koji su se odigrali cijelog vikenda, te posebno zahvalio dragim gostima i igračima iz regije i ostatka Hrvatske, te posebno igračima koji su došli iz Srbije, Slovenije, te Bosne i Hercegovine, a oni su redom Marko Cvetojević, Nenad Ilić, Mitja Gradišnik, David Gradišnik i Bojan Kuzmanović.


Izdvojeno

Reci što misliš!