Sport / Ostalo

najveći sportski amaterski događaj u europi

Osijek ugostio Telemach Dan sporta

Osijek ugostio Telemach Dan sporta

Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima

Plazma Sportske igre mladih, najveća amaterska sportska manifestacija u Europi završila je svoju trodnevnu turneju po Slavoniji.

Telemach Dan sporta održan je u četvrtak u Osijeku na prepunom igralištu Srednjike.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osnovnoškolci iz svih osječkih škola okupili su se na natjecanju u graničaru i atletici, ali i proveli dan u druženju, zabavi i edukaciji.

U svečanom programu paljenja plamena Igara u svom gradu i županiji sudjelovali su Dubravko Ižaković, glavni tajnik Sportske zajednice Osječko- baranjske županije i izaslanik Župana, Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika, Robert Seligman, predstavnik Odsjeka za sport Osijeka i Alan Kerže, pomoćnik glavnog tajnika Zajednice sportskih udruga Osijeka.

Plazma Sportske igre mladih Fotogalerija

Baklju je u pratnji mladih osječkih sportaša donio Antonio Krajinović, član Kickboxing kluba Sveti Duh.

Graničar je najbolji primjer inkluzije koju Plazma Sportske igre mladih propagiraju jer dječaci i djevojčice igraju u miješanim timovima i na taj način jačaju svijest o ravnopravnosti kroz igru i zabavu. Najspretnije i najsretnije ekipe u Osijeku bili su Zrinjevac i Retfala.

Najbrži atletičari su : Lana Barišić, Roko Čes, Fabian Šmit i Klara Zeko.

Osječko- baranjska županija partner Igara

‘’Jako smo ponosni što svake sezone svjedočimo još većem odazivu djece i mladih za naše sportske i edukativne programe u cijeloj Slavoniji, a posebno u Osječko-baranjskoj županiji u kojoj ćemo ove godine uz pomoć Županije organizaciju turnira omogućiti u još većem broju gradova i mjesta.’’ istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni direktor Plazma Sportskih igara mladih.

Osječko-baranjska županija će, uz Telemach Dan sporta ove godine biti domaćin Kinder turnira u košarci, Coca-Cola Cupu u nogometu, HEP turnira u rukometu, Hrvatska pošta Cupa u tenisu, šahu i stolnom tenisu.

Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na: www.igremladih.hr.

U 26. sezoni Plazma Sportske igre mladih u Hrvatskoj okupit će više od 100.000 djece i mladih.

Telemach Dan sporta ove godine održat će se u 26 gradova u svim županijama Hrvatske. Projekt je koncipiran na modelu sportskih igara, koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

‘’Iznimno nam je drago što Telemach drugu godinu zaredom ima prilike sudjelovati u Plazma Sportskim igrama mladih te tako podržati ovaj hvalevrijedan projekt kojim se potiče zdrav život i razvoj djece i mladih. Telemach partnerstvom s Plazma Sportskim igrama mladih nastavlja s aktivnostima usmjerenima na dobrobit mladih, što će biti u našem fokusu i u budućnosti, a vjerujemo da zajedničkim trudom možemo postaviti pozitivan trend aktivnog načina života.’’ istaknula je doga, Event & Sponsorship koordinator Telemach Hrvatska.

Plazma Sportske igre mladih uz propagiranje sporta i sportskog načina života svjesne su utjecaja i odgovornosti koje imaju prema svojim sudionicima, a to je pomoći im da se razviju u odgovorna pojedince našeg društva koji će promicati poticanje različitosti i inkluziju.

Iako se Igre bave amaterskim sportom, sve aktivnosti se rade prema standardima profesionalnih natjecanja koja uključuju profesionalne sportske terene, educirane suradnike kineziologe i profesore tjelesnog odgoja, profesionalne suce, delegate i vrhunski event management.


Izdvojeno

Reci što misliš!