Sport / Ostalo

jedna od najbolje organiziranih etapa

DOBRO World Cup kao brend Grada Osijeka i ove godine u dvorani Gradski vrt

DOBRO World Cup kao brend Grada Osijeka i ove godine u dvorani Gradski vrt

DOBRO World Cup jedna je od najuspješnijih i najbolje organiziranih manifestacija kroz 4 godine koliko traje projekt financiranja Velikih sportskih manifestacija

Gimnastičko društvo Osijek-Žito, kao i njihovi partneri Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Ministarstvo turizma i sporta, Hrvatska turistička zajednica, Žito Grupa, Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski gimnastički savez, ušli su u završni dio priprema za DOBRO World Cup u sportskoj gimnastici koji će se po 13. put održati u osječkoj dvorani Gradski vrt.

Ove godine Osijek će gimnastički svijet okupiti od 9. do 12. lipnja, a sve novosti otkrivene su na današnjoj konferenciji za medije u osječkom gimnastičkom Centru Sokol u kojoj je niz visokih uzvanika i govornika uživo vidjelo i treninge naših vrhunskih vježbača poput europskog viceprvaka Aurela Benovića, a gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije Mato Lukić, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sporta Krešimir Šamija te vaterpolska legenda i specijalist koordinator Odjela za posebne marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice Dubravko Šimenc imali su čast primiti prve zlatne medalje koje spremno čekaju i najbolje gimnastičarke i gimnastičare ovogodišnjeg DOBRO World Cupa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vladimir Mađarević, sportski direktor Svjetskog kupa u Osijeku i dopredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza: „Hrvatski gimnastički savez posljednjih 15-ak godina napravio je velike iskorake baš u međunarodnom smislu. Iza nas su 2 olimpijske medalje, 4 svjetske, 9 europskih, naš Tin Srbić tri puta je proglašavam najboljim sportašem Hrvatske... Gimnastika u Hrvatskoj, a pogotovo u Osijeku već ima svoje mjesto i renome. Pored niza velikih medalja mi smo 13 godina organizator jedne od najvažnijih manifestacija u kalendaru Svjetske gimnastičke federacije, a u ovih 13 godina izrasli smo u jednu od najbolje organiziranih etapa Svjetskog kupa. Svake godine dolazi nam 30-ak zemalja iz cijeloga svijeta, iz godine u godinu nižemo rekorde po brojnosti sportaša, a do sada je na naš turnir došlo preko 1.000 sportaša iz 80 zemalja svijeta, a prijenos natjecanja svake godine izravno je išao putem Hrvatske radiotelevizije. Slika iz Gradskog vrta ide i u cijeli svijet, do sada je otišla u preko 600 milijuna kućanstva i doista mogu reći da smo prešli kompleks „male“ zemlje, nove mlade države i da smo rame uz rame s velesilama koje na svim razinama, i sportski i organizacijski čak i pobjeđujemo. Što se tiče hrvatske reprezentacije za ovogodišnji turnir, predstavljati će nas oni najjači, aktualno olimpijsko srebro Tin Srbić, legende naše gimnastike Filip Ude i Robert Seligman i mladi Aurel Benović, te Ana Đerek, Tijana Korent, Christina Zwicker i Antea Ercegović. Uvijek očekujemo puno od naših sportaša u Osijeku i oni od sebe, ipak nastupaju pred domaćom publikom, a ove godine ponovno očekujemo punu dvoranu u onom najboljem sjaju kako to Osijek inače zna napraviti“.

Marijo Možnik, predsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza: „Ponosni smo što ćemo 13. put biti domaćin DOBRO World Cupa, ali ovaj put me posebno veseli što nam se publika vraća u dvoranu. Pozivam sve da 11. i 12. u finalne fane turnira doći u Gradski vrt i uživaju u pravom gimnastičkom spektaklu, a oni koji to ne mogu da prate prijenos na Hrvatskoj televiziji. Uz pomoć Ministarstva turizma i sporta u sklopu Svjetskog kupa ponovno ćemo okupiti i preko 200 hrvatskih licenciranih trenera i sudaca i osigurati im niz edukacija, organizirati ćemo i Skupštinu HGS-a, okupiti sve ono najbolje što nudi naša gimnastika. Kao najavu Svjetskog kupa ponovno ćemo organizirati Najdužu špagu na svijetu, a ove godine Osijeku, Čakovcu, Zagrebu, Rijeci, Splitu i Zadru pridružuje se i Dubrovnik. Svi ovi gradovi 28. svibnja u istom trenutku će sa stotinama mladih gimnastičara napraviti najdužu špagu na svijetu i najaviti Svjetski kup u Osijeku. Upravo tog tjedna Hrvatski gimnastički savez u Dubrovniku organizira sastanke Vijeća, Predsjedništva i Tehničkih odbora Svjetske gimnastičke federacije (FIG), stoga nas čekaju izazovni tjedni u kojima će gimnastika vjerujem biti često spominjana. Ponosan sam što smo uz pomoć HOO-a, MINTS-a, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije pokazali i veliko srce te ćemo od Svjetskog kupa u Osijeku pa sve do kolovoza i Europskog prvenstva u Münchenu u Osijeku osigurati smještaj i treninge za preko 20 članova ukrajinske gimnastičke federacije. Biti će to uzajamna pomoć, jer dolazi nam jedna od gimnastičkih velesila od kojih će i naši sportaši i treneri puno toga moći naučiti.“

Ivan Radić, gradonačelnik Grada Osijeka: „DOBRO World Cup je brend Grada Osijeka. Osim 4 gimnastička kluba koji rade na području grada, velik broj ljudi koji treniraju, od djece do onih u zrelijoj dobi, ali i tradicija, jer gimnastika uz streljaštvo ima najdulju tradiciju u gradu, svakako je nešto što je dobro za naš grad. U sportskom smislu dobro je jer se ovaj turnir pozicionirao na svjetskog gimnastičkoj karti, a u turističkom činjenica da su svi smještajni kapaciteti u to vrijeme popunjeni, sve govore. Vjerujem da će svi oni koji dođu u Osijek poželjeti se vratiti opet, a oni koji turnir budu gledali putem malih ekrana, da će poželjeti doći“.

Krešimir Šamija, ravnatelj Uprave za sport Ministarstva turizma i sport: “Kao i svake godine, DOBRO World Cup jedna je od najuspješnijih i najbolje organiziranih manifestacija kroz 4 godine koliko traje projekt financiranja Velikih sportskih manifestacija. Ovaj turnir je i te kako opravdao naše povjerenje. To je manifestacija koja je odlična sinergija javnog i privatnog u Osijek, a turnir ima i visoku turističku ulogu, odličnu suradnju sa Županijom i Gradom i radi na poticanju razvoja ovog bazičnog sporta u našoj zemlji što je jako bitno. Iako nosi naziv DOBRO, ovo je odlična, rekao bih i jedna od najboljih sportskih manifestacija u Hrvatskoj“.

Mato Lukić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije: „Sretan sam što organizator DOBRO World Cupa napokon neće imati kočnicu zbog pandemijskih mjera, a siguran sam da je to olakšanje i za sportaše, ali i gledatelje koji će ponovno imati priliku napuniti Gradski vrt do vrha i pokazati još jednom da smo sjajni domaćini i da volimo vrhunski sport“.

Dubravko Šimenc, specijalist koordinator Odjela za posebne marketinške projekte Hrvatske turističke zajednice: „Svima je poznato da su turizam i sport nešto najvrjednije što ima Hrvatska. Kao što je ATP Umag perjanica u tenisu, tako je i DOBRO World cup nešto što smo prepoznali kao top događanje. Trenutno je u tijeku kampanja Doživi domaće, a ja sam siguran da će gosti iz cijeloga svijeta koji dola  na ovaj turnir doživjeti Slavoniju i Baranju i Osijek u onom svom najboljem smislu, u gostoprimstvu, gastronomiji i sve ono prekrasno što ovaj istočni dio Hrvatske nudi. Posebno me veseli što se u dvoranu vraća publika, a to je nešto što će lijepu sliku prekrasne dvorane Gradski vrt poslati u svijet. Ponosni smo što će „Croatia Full of Life“ opet zablistati zahvaljujući ovom natjecanju.“

Josip Bičvić, član Uprave Žito Grupe: „Nije novost da Žito Grupa podržava mnoge sportove, ali ako smijem biti iskren, projekti s gimnastikom nekako su nam jedni od najdražih. Medijska snaga koju je DOBRO World Cup razvio u posljednjih 13 godina je nevjerojatna i ovo je svakako jedna od najpozitivnijih priča ovog dijela Hrvatske, a mi smo ponosni što smo dio nje“.


Izdvojeno

Reci što misliš!