Sport / Ostalo

sigurniji treninzi

Volonteri Crvenog križa obnovili znanje pružanja prve pomoći trenerima GD Osijek - Žita

Volonteri Crvenog križa obnovili znanje pružanja prve pomoći trenerima GD Osijek - Žita

Ponavljanje ovakvog tipa znanja vrlo bitno, pogotovo u trenerskom poslu

Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Osijek proveli su ponovno tečaj prve pomoći za trenere Gimnastičkog društva Osijek – Žito. Nastavak je ovo dugogodišnje suradnje između dvije organizacije koja je vrlo važna u trenerskom poslu imajući u vidu da se u dvorani Sokol centar radi sa svim dobnim skupinama rekreativaca – od najmlađih članova pa sve do odraslih rekreativaca i umirovljenika.

Gimnastičko društvo Osijek – Žito dom je velikom broju redovnih članova od kojih su popriličan broj djeca predškolske i školske dobi, stoga je znanje pružanja prve pomoći od iznimne važnosti radi prevencije potencijalnih ozljeda.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Danas smo održali radionicu prve pomoći za trenere GD Osijek – Žito kako bi bili spremni reagirati na nepredviđene situacije u vidu ozljeda koje se događaju u sportu. Prijašnjih godina smo također imali ovakav oblik suradnje, no smatramo da je važno ponoviti ih povremeno kako bi se osvježilo znanje koje je, s obzirom na vrstu posla, vrlo važno“, izjavila je Martina Muha, volonterka Crvenog križa.

Zadovoljstvo obukom nisu skrivali ni sami treneri Gimnastičkog društva Osijek – Žito.

„Jako mi je drago što smo imali obuku od strane Crvenog križa jer smatram da je ponavljanje ovakvog tipa znanja vrlo bitno, pogotovo u trenerskom poslu. Nama trenerima je vrlo važno znati kako postupiti kod ozlijede pogotovo jer dosta radimo i sa djecom. Predavači iz Crvenog križa bili su susretljivi i stručni te sam s njihovim pristupom vrlo zadovoljna. Nakon obnavljanja znanja vezanog uz prvu pomoć, mogu reći da sam znatno sigurnija da ću moći ispravno postupiti u datom trenutku“, na kraju edukacije izjavila je Ksenija Livančić, trenerica GD Osijek – Žita.

Osim kroz ovakav vid suradnje, GD Osijek – Žito i Gradsko društvo Crvenog križa Osijek dugogodišnji su partneri i kroz organizaciju velikih sportskih događanja – naime volonteri Crvenog križa već više od 10 godina dio su organizacijskog tima DOBRO World Cupa Osijek te se u areni Gradski vrt brinu o zdravlju natjecatelja iz cijelog svijeta što je zasigurno jedan od najvažnijih zadataka ove velike sportske manifestacije.


Izdvojeno

Reci što misliš!