Sport / Ostalo

veslački klub iktus

Iktusovci i dalje nižu uspjehe

Iktusovci i dalje nižu uspjehe

Osječani nastupili za reprezentaciju Hrvatske

Proteklog vikenda, 11.-13. lipnja 2021. godine održana je tradicionalna međunarodna regata Bled (65. u nizu). Pozivu izbornika veslačke reprezentacije odazvalo se i tri veslača osječkog Iktusa; Luna Keretić, Karlo Paunović i Ivan-Ante Grgić.

Prvi dan, Ivan-Ante Grgić u dvojcu na pariće s Patrikom Papcem (VK Trešnjevka) u finalnoj utrci seniora osvojio je srebro.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Luna Keretić  veslala je samac za juniorke te se plasirala u finale gdje je osvojila 6. mjesto, dok je Karlo Paunović u finalu juniorskih samaca osvojio 5. mjesto.

Drugi dan rezerviran je bio za isprobavanje većih posada pa je Luna u kombiniranoj posadi s Reinom Rimbaldo (HVK Mladost) osvojila zlato u dvojcu na pariće, a Karlo Paunović u kombinaciji s Ivanom Talajom (VK Biokovo) osvojio je srebro također u juniorskom dvojcu na pariće. Ivan-Ante Grgić u seniorskom četvercu na pariće (Girotto, Papac, Šuk) zauzeo je 4. mjesto.

Najmlađi članovi Iktusa trebali su nastupiti na regati u Dražu u organizaciji HVK Baranja Draž, no nažalost, vremenske (ne)prilike nisu dozvolile održavanje regate pa su Iktusovci iskoristili priliku i svoje snage odmjerili na veslačkim simulatorima (ergometrima). Iskustvo više prije regate koja ih očekuje početkom srpnja u Zagrebu.

Naši reprezentativci, Patrik i Anton Lončarić otputovali su na Peruću, gdje uz Valenta i Martina Sinkovića te Damira Martina, bruse normu za svjetsko prvenstvo seniora U23 koje će se održati od 11. srpnja u češkim Račicama.


Izdvojeno

Reci što misliš!