Sport / Ostalo

u drinskoj ulici

Osijek dobio prvi javni teniski teren

Osijek dobio prvi javni teniski teren
OBŽ

Korištenje terena je potpuno besplatno za sve građane

Župan Ivan Anušić danas je nazočio konferenciji za medije povodom izgradnje prvog javnog teniskog terena ostvarenog na inicijativu Donne Vekić i njenog tima, a na lokaciji Drinska 16 A u Osijeku. Investicija je vrijedna oko 450.000 kuna.

"Prošle godine organizirali smo teniski događaj koji ove godine zbog epidemioloških razloga nije održan, no humanitarni dio se nastavlja. Osnovna ideja bila je osnovati prvi javni teniski teren u Osijeku koji bi bio besplatan prije svega djeci i mladima, ali i svima ostalima. Cilj je popularizacijom teniskog sporta u Osijeku napraviti dodatni sadržaj koji će pridonijeti kvaliteti života u gradu", rekao je Igor Vekić te zahvalio pokroviteljima Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku te sponzorima i timu Donne Vekić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Izrazio je zadovoljstvo što su stručnjaci spomenuti teren proglasili jednim od najkvalitetnijih u Europi, a najavio je i nove planove u rujnu kada će, nakon povratka s US Opena biti organizirana egzibicija s profesionalnim tenisačima upravo na tom teniskom terenu.

Župan Ivan Anušić zahvalio je Donni Vekić koja je već tri godine sportska ambasadorica Osječko-baranjske županije te promovira Županiju i Grad Osijek. 

"Zajednički smo realizirali puno sportskih događanja vezano uz tenis, a zahvaljujući obitelji Vekić koja ima svijest i volju pomoći gradu iz kojeg dolazi stvoren je jedan od najkvalitetnijih teniskih terena u Europi. Nećemo stati na tome već ćemo svake godine zajedno s Gradom i Donnom realizirat po jedan teren za mlade, svjesni da je infrastruktura potrebna kako bi se oni bavili sportom. Veseli nas i činjenica da je ovaj teren potpuno besplatan, što do sada nije bilo moguće", rekao je župan Anušić još jednom čestitajući Donni na izborenim Olimpijskim igrama u Tokiju, kao prva sportašica iz Osječko-baranjske županije.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka dr. sc. Dragan Vulin zahvalio se obitelji Vekić, njezinom timu i svima uključenima u uspješno realiziran projekt.

"Ne samo da Donna niže uspjehe i na taj način promovira grad Osijek, već radi značajne stvari za buduće generacije upravo kroz ovakve aktivnosti. Na taj način promiče razvoj sporta i ulaže u njihov razvoj što je izuzetno hvalevrijedno. Grad Osijek i u budućnosti će podupirati slične projekte jer nam je želja da imamo što više ovakvih terena, u svim dijelovima grada, ali i ne samo teniskih terena već i drugih igrališta što će značiti zadržavanje mladih sportaša u Osijeku", zaključio je Vulin.


Izdvojeno

Reci što misliš!