Sport / Ostalo

u perivoju kralja tomislava

Anušić i Radić priredili jedinstven prijem za najbolje sportaše

Anušić i Radić priredili jedinstven prijem za najbolje sportaše
OBŽ

Grad Osijek i Osječko-baranjska županija upriličili su svečani prijam za sportašice i sportaše te predstavnike klubova koji su u prvih šest mjeseci ove godine ostvarili zapažene rezultate na međunarodnim i domaćim natjecanjima

U jedinstvenom ambijentu Perivoja kralja Tomislava u Osijeku jučer (15. lipnja 2021. godine) župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i gradonačelnik Grada Osijeka Ivan Radić održali su prijem za stotinjak sportaša Osječko-baranjske županije i grada Osijeka kako bi im zahvalili na ostvarenim vrhunskim rezultatima u prvoj polovici 2021. godine.

Na prijemu su bili i predstavnici organizatora velikih sportskih manifestacija (Svjetskog gimnastičkog kupa i Europskog prvenstva u streljaštvu), uspješno i zapaženo održanim u Osijeku u svibnju i lipnju, a kojima je ujedno ostvarena snažna promocija sporta i sportaša, ali i Grada i Županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na prijemu su tako bili naši najbolji sportaši i klubovi iz niza sportova; karate, rukomet, muški i ženski nogomet, gimnastika, boks, dizanje utega, odbojka, kickboxing, streljaštvo, triatlon, veslanje, judo i atletika, i to svih kategorija od pionira, juniora, kadeta do seniora.

"Imamo sportaše kojima se zaista možemo ponositi, a ovdje su nazočni samo sportaši koji su u prvih šest mjeseci ove godine ostvarili rezultate koji ih čine kvalitetnijima od drugih sportaša iz drugih dijelova Hrvatske, a naravno na ponos naše Osječko-baranjske županije. To su sve pravi sportaši, mlade osobe, iz ekipnih i pojedinačnih sportova te potvrđuju da su Osječko-baranjska županija i Grad Osijek zaista županija i grad sporta. Ovom prilikom ne bih nikoga izdvajao jer imamo puno kvalitetnih sportaša koji imaju vrhunske rezultate na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini", rekao je župan Ivan Anušić.

Svima je čestitao i zahvalio na vrijednom radu i vrhunskim rezultatima te naglasio: 

"Danas imamo neuobičajen prijem prvenstveno zbog epidemioloških mjera, pa i da bi promovirali nešto novo i drugačije, međutim ključne su naše poruka i konkretne odluke da stojimo i moramo biti iza potreba i projekata sportaša prvenstveno financijskim potporama. Isto tako želimo dati mogućnost i mladima generacijama koje dolaze i žele se baviti sporom, svima moramo stvoriti kvalitetne uvjete za treniranje i bavljenje sportom, kao i stručno osoblje koje će raditi s njima, a naravno i da ih financijski prate ne samo Županija i Grad nego svi gradovi i općine. Siguran sam da ćemo i dalje imati ovako veliki broj kvalitetnih sportaša, a time nastaviti i ovakve prijeme", kazao je župan te zaključio: „Vrhunskim rezultatima i vrhunskim mladi ljudima treba dati potporu u svakom smislu.“

Gradonačelnik Ivan Radić istaknuo je kako je Grad Osijek izuzetno ponosan na velike rezultate izvrsnih sportaša.

"Sportaši su jedni od najboljih promotora grada, na čemu im zahvaljujem i čestitam, a mi ćemo im uvijek biti pomoć i podrška. Moram podsjetiti kako su u zadnjih nekoliko tjedana u Osijeku organizirana dva velika sportska natjecanja, Europsko prvenstvo u streljaštvu i Dobro - Svjetski kup u gimnastici. Zahvaljujući toj organizaciji slika našeg grada otišla je u brojene zemlje diljem Europe i svijeta te smo prepoznati kao sigurna destinacija, a poznato je da su tijekom EPSO-a svi smještajni kapaciteti diljem županije bili popunjeni. Nastavit ćemo podržavati vrhunske sportaše, ali i rekreativce te činiti sve da im pomognemo na njihovom sportskom putu", kazao je Radić.

"Ovom prilikom ponovno svjedočimo da je Osječko-baranjska županija, županija sporta. Mi ne pružamo samo deklarativnu podršku sportu o čemu govori činjenica da smo povećali izdvajanja proračunskih sredstava kako za školska sportska društva i rekreativni sport tako i za vrhunski sport. U 2021. godini izdvajanja su više od 6 milijuna kuna kroz program javnih potreba u sportu do ulaganja u sportsku infrastrukturu. Iza nas je teška i izazovna godina, međutim sportaši su unatoč tome postizali zavidne uspjehe i na nacionalnoj, ali i na europskoj i svjetskoj razini", istaknula je pročelnica Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport OBŽ Tatjana Roth.

Trener NK Osijek Nenad Bjelica izrazio je zadovoljstvo okupljanjem brojnih uspješnih sportaša koji su ostvarili zavidne rezultate u proteklom razdoblju.

"Znamo da je sezona bila teška i izazovna zbog pandemije koronavirusa, ne samo po pitanju natjecanja već i po pitanju treninga i priprema, ali sportaši su pokazali vrhunsku spremu o čemu svjedoče postignuti rezultati", zaključio je Bjelica te dodao da će i u budućnosti težiti vrhunskim izdanjima u svim dobnim kategorijama.

Glavni tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković posebno je naglasio kako su ostvareni rezultati još vrjedniji kada se podsjeti da su ostvareni u uvjetima i uz niz ograničenja koje je nametnula pandemija koronavirusa.


Izdvojeno

Reci što misliš!