Sport / Ostalo

pkoi delfin osijek

Održano 5. otvoreno regionalno prvenstvo za osobe s invaliditetom

Održano 5. otvoreno regionalno prvenstvo za osobe s invaliditetom

Osječki predstavnici vratili su se kući sa 12 zlatnih medalja, 6 srebrnih i 5 brončanih medalja

U organizaciji Plivačkog kluba Zadar uz podršku Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog plivačkog saveza za osobe s invaliditetom Bazenima Višnjik u Zadru prošlu subotu, uz strogo pridržavanje svih epidemioloških mjera održalo se Otvoreno regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s invaliditetom.

Na natjecanju je sudjelovalo 70 plivača iz 15 plivačkih klubova iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Slovenije.

PKOI Delfin Osijek u pratnji Snježane Benkotić, predsjednice kluba predstavljali su Marko Kovačević, Marko Šilović, Denis Lenger, Rebeka Glavaš, Marijan Gazdić, Filip Nelović i Patrik Šandor Horvat.

Nakon godinu dana ovo je nakon PH u Splitu drugo održano natjecanje u bazenu ove godine, kojem su se naše plivačice i plivači jako veselili i stoga su ostvarili više nego dobre rezultate, a neki od njih su isplivali svoje osobne rekorde.

Vratili su se kući sa 12 zlatnih medalja, 6 srebrnih i 5 brončanih medalja, natjecatelji su se natjecali svatko u svojoj kategoriji oštećenja.

Na 50 leđno broncu su imali Marijan Gazdić  i Rebeka Glavaš, srebro Denis Lenger, zlato Patrik Šandor Horvat, na 100 prsno zlato su uzeli Marko Kovačević i Filip Nelović, srebro Marijan Gazdić, na 100 slobodno srebro su uzeli Marijan Gazdić i Denis Lenger, a broncu je odnijela Rebeka Glavaš.

Na 100 leđno zlato je uzela Rebeka Glavaš, a srebro Marko Šilović. U disciplini 50 slobodno zlato su uzeli Patrik Šandor Horvat, Marko Kovačević, srebro Denis Lenger, broncu Rebeka Glavaš.

Na 50 prsno zlato su uzeli Denis Lenger, Marko Kovačević i Patrik Šandor Horvat, a Marijan Gazdić je osvojio broncu.

U disciplini 100 mješovito imali smo 3 zlata koja su osvojili Marko Šilović, Marko Kovačević i Denis Lenger.

Zahvaljujemo se organizatorima natjecanja PK Zadar  na uspješnoj organizaciji i realizaciji natjecanja te  na srdačnosti i susretljivosti.

 

 

Izdvojeno


Reci što misliš!