Sport / Ostalo

ATLETSKI KLUB SLAVONIJA-ŽITO

Osječani osvojili tri medalje na Atletskom mitingu u Varaždinu

Osječani osvojili tri medalje na Atletskom mitingu u Varaždinu

Benjaminu srebro za bacanje kladiva, a Luki i Melani medalje za utrku na 100 metara

U Varaždinu je 1. svibnja održan 6. po redu Atletski miting – Varaždin 2021. Atletičari Atletskog kluba "Slavonija – Žito" u Osijek su se vratili s osvojene tri medalje: dva srebra i broncom.

Naš najbolji predstavnik bio je hrvatski reprezentativac u bacanju kladiva, Benjamin Lovrić, koji ovaj put baca rezultat samo 26 cm slabiji od osobnog rekorda (54,57m; ožujak 2021.), odnosno srebrnu medalju osvaja izbačajem od 54,21 m. Lovrić time najavljuje odličnu formu i spremnost za vrhunske rezultate na nadolazećem Europskom bacačkom kupu, gdje ga već idući vikend (8.-9. svibnja 2021.), kao člana reprezentacije, pratimo u Splitu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim njega, srebrnu medalju osvaja i sprinter Luka Jakobović u utrci na 100 m, koju je otrčao u vremenu 11,32. Uz Jakobovića, istu je utrku trčao i Franko Salaj koji na kraju ipak ostaje korak do postolja (11,62).

Melani Bosić osvojila je brončanu medalju u istoj utrci, zahvaljujući rezultatu 12,67. Osim nje, u ovom smo utrci imali još jednu predstavnicu, Lunu Kalesić, koja kroz cilj prolazi u vremenu 13,17, što je bilo dovoljno za šesto mjesto u ukupnom poretku.


Izdvojeno

Reci što misliš!