Sport / Ostalo

srebrni iz mersina

Osječki gimnastičar Aurel Benović u Baselu lovi svoju drugu veliku medalju

Osječki gimnastičar Aurel Benović u Baselu lovi svoju drugu veliku medalju
Marko Banić

Ovo je već drugo Europsko prvenstvo koje se održava u „pandemijskim uvjetima“

Mladi Osječanin, član Gimnastičkog društva Osijek – Žito i hrvatski seniorski gimnastički reprezentativac, Aurel Benović, ovih dana u završnim je pripremama za nastup na Europskom prvenstvu u švicarskom Baselu koje se planira održati od 21. do 25. travnja 2021. godine.

Ovo je već drugo Europsko prvenstvo koje se održava u „pandemijskim uvjetima“. Neovisno o tome, prošlog prosinca u Turskoj hrvatski su seniori, usprkos činjenici da su cijelu 2020. godinu trenirali u „nenormalnim“ okolnostima, ostvarili povijesne rezultate – tada su osvojene čak 3 seniorske medalje, među kojima je i srebro osječkog specijalista na parteru, 20-godišnjeg Aurela Benovića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Bilo je sjajno popeti se na postolje u Mersinu i uzeti to srebro“, sa smiješkom odgovara Benović.

„Bio sam spreman, trener Mađarević i ja smo pažljivo složili vježbu za koju smo znali da, ako ju odradim onako kako znam, neće biti problema i da imamo postolje“.

Europsko srebro nije Aurelova prva velika medalja iz Turske. Upravo u Mersinu 2019. godine Benović je osvojio svoje prvo seniorsko zlato i to na jednoj od etapa Svjetskog gimnastičkog kupa. Uz mladog gimnastičara, ovim rezultatima se najviše veselio njegov dugogodišnji trener Vladimir Mađarević, inače potpredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza i direktor DOBRO World Cupa Osijek.

„Te 2019. godine smo pokazali hrvatskoj i svjetskoj gimnastičkoj sceni ono što mi u Gimnastičkom društvu Osijek – Žito vidimo i znamo već godinama – da je Aurel najozbiljniji pretendent za velika europska i svjetska odličja. To se brzo pokazalo točnim jer je već sljedeće godine osvojena europska medalja. Sada se ozbiljno pripremamo za naše sljedeće veliko natjecanje gdje ćemo pokušati ponoviti naš europski uspjeh od prije 5 mjeseci“, rekao je Mađarević.

Sredstvima Zagrebačke banke financirana kupnja nove akrobatske trake

Kako bi nastavio podizati jačinu vježbe te sa svakim novim natjecanjem biti sve konkurentniji na svjetskoj gimnastičkoj sceni, mladom Benoviću bilo je nužno nabaviti 10-metarsku akrobatsku traku na kojoj će usavršavati najzahtjevnije elemente. U 2020. godini, kada je upravo sport bio među najjače pogođenim djelatnostima usljed globalnog širenja virusa COVID – 19, nije bilo jednostavno naći sredstva za nabavku ove trake. Grad Osijek i Zagrebačka banka, dugogodišnji partneri GD Osijek – Žita, prepoznali su važnost ove investicije u vrhunski sport i međunarodnu promociju Osijeka i Hrvatske.

„Zagrebačka banka već dugi niz godina podržava hvale vrijedno gimnastičko natjecanje u Osijeku - DOBRO World Cup Osijek. Iako je natjecanje prošle godine otkazano, ponosni smo što smo i u godini koja je bila izazovna za sve nas, uspjeli pružiti podršku mladim osječkim gimnastičarima u nabavci potrebne opreme i pomoći im da se pripreme za ovogodišnje natjecanje. Zaba nastavlja biti aktivan član zajednice u kojoj djeluje te podupirati vrijedne lokalne inicijative. Našem gimnastičkom timu želimo puno uspjeha na nadolazećem natjecanju“, izjavio je Boris Runje, direktor Regionalnog centra Istočna Hrvatska Zagrebačke banke.

Mađarević: Veselimo se početku natjecateljske sezone

Europsko prvenstvo u Baselu prvo je veliko natjecanje u 2021. godini za osječki gimnastički tim. Prema riječima Vladimira Mađarevića, očekivanja su velika, ali i dalje treba biti oprezan jer svi najbolji parteraši Europe s nestrpljenjem očekuju sraz u Švicarskoj.

„Činjenica je da više od godinu dana nismo imali standardne natjecateljske uvjete. Kao i svi, nadamo se čim prije povratku normalnim uvjetima treniranja i natjecanja. Za sada, zadovoljit ćemo se odlaskom u Švicarsku i reprizi rezultata iz Turske“, rekao je Mađarević.

Tomu se jednako veseli i osječki hrvatski reprezentativac.

„Nadam se dobroj konkurenciji i još više – mom dobrom nastupu. Svakako prvi cilj je dobro odraditi kvalifikacije i ući u finale, a onda uz malo sportske sreće, možemo se nadati postolju. Veselim se ponovno osjetiti natjecateljsku atmosferu jer to je ono zbog čega i treniram svaki dan. Elementi od koji je sačinjena moja vježba za Europsko prvenstvo usavršeni su na nedavno kupljenoj akrobatskoj traci i ovim putem se zahvaljujem Zagrebačkoj banci što je prepoznala moj potencijal i nagradila me kupnjom ove vrhunske gimnastičke opreme“, zaključio je Benović na samom kraju razgovora.


Izdvojeno

Reci što misliš!