Sport / Ostalo

organizatori optimistični

Premier Tennis Show odgođen, ali izgradnja javnog teniskog terena ide dalje

Premier Tennis Show odgođen, ali izgradnja javnog teniskog terena ide dalje
PR

„Ništa ne otkazujemo, mi smo sportaši, optimistični smo i kada se ponovo stvore svi preduvjeti, mi ćemo to realizirati upravo u Osijeku“ – naglasio je Igor Vekić

Situacija koja je zadesila svijet pa tako i Hrvatsku, definitivno je utjecala na razne aktivnosti, događaje i inicijative koje su trebale biti održane u ovom proljetnom periodu.

Jedan od takvih događaja je i Premier Tennis Show na čelu s Donnom Vekić, njezinom obitelji i suradnicima, koji radi epidemiološke situacije, ovaj sportsko humanitarni projekt, stavljaju na svojevrsno čekanje. Upravo iz tog razloga, jutros je u Donninom rodnom Osijeku održana konferencija za medije, na otvorenom uz poštivanje svih epidemioloških preporuka i mjera.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Nažalost, umjesto da danas predstavimo konačne stvari i igrače koji bi nastupili za nekoliko dana u Osijeku, moramo se prilagoditi trenutnoj epidemiološkoj situaciji i na neki način, staviti na čekanje realizaciju ovog dogovorenog sportskog projekta u dvorani Gradski vrt. Definitivno ćemo ići u realizaciju projekta izgradnje prvog javnog teniskog terena, a nadam se onda zapravo i na njemu održati, kada to epidemiološke situacije dozvole – predviđeni događaj. Teren koji će nastati ovdje u Osijeku, imat će najkvalitetniju moguću umjetnu travu, najbliža wimbledonskoj podlozi. Opće je poznato da Donna preferira travnate površine pa će i na taj način simbolički u Osijeku postojati takav teren. Najvažnije je da napravimo teren koji će biti dostupan svoj djeci i mladeži grada i Osječko-baranjske županije na potpuno besplatno korištenje, radi daljnje popularizacije tenisa i sporta. Ništa ne otkazujemo, mi smo sportaši, optimistični smo i kada se ponovo stvore svi preduvjeti, mi ćemo to realizirati upravo u Osijeku“ – naglasio je Igor Vekić.

Na press konferenciji su prisustvovali dogradonačelnica grada Osijeka Žana Gamoš, Igor Vekić-organizator Premier Tennis Show-a, pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije – Tatjana Roth, i ravnatelj Graditeljsko-geodetske škole – gospodin Darko Pšihistal.

„Idemo biti pozitivni u gradu Osijeku, kao što smo i inače. Ovaj događaj ne otkazujemo, samo ga odgađamo za neka bolja vremena, za neku bolju epidemiološku situaciju i držimo palčeve da se oni dogode što prije. Ali glavna svrha ove dobre priče je teren na kojem se nalazimo. Ovaj oblik i izgled u kojem ga sada vidimo, pri našem idućem susretu, neće izgledati ovako. Naš idući susret bit će na prvom javnom teniskom terenu“ – dodala je dogradonačelnica grada Osijeka, Žana Gamoš.

Event pod koji spadaju donatorska večera, Kid's day, edukacija i mečevi, neće i ne može se održati 6. i 7. travnja, kao što je ranije bilo najavljeno. Na eventu su trebala sudjelovati velika svjetska imena iz svijeta tenisa, ali organizatorima je na prvom mjestu ipak sigurnost i zdravlje svih koji bi na bilo koji način bili uključeni u projekt.

Ono što je važno naglasiti je cilj ove akcije, koji se može i hoće ispuniti. U tome možemo sudjelovati svi. Izgradnja javnog teniskog terena, po prvi puta u Hrvatskoj, to će se sigurno dogoditi. To je cilj kojim se obogaćuje zajednica i svaki pojedinac, a pogotovo svako dijete koje želi igrati tenis. Samim time, razvijaju se motoričke sposobnosti i usvajaju se zdrave navike i obaveze koje na kraju dana – grade karakter.

Aukcija vrijednih predmeta vrhunskih sportaša, također nije zaustavljena i ovim putem su pozvani svi koji bi voljeli posjedovati neki od predmeta koji su obilježili velike sportske karijere.

Za ovu rijetko viđenu aukciju, predmete su donirali vrhunski svjetski i hrvatski sportaši poput Rogera Federera, Luke Modrića, Janice Kostelić, Sandre Perković, Gorana Ivaniševića, Donne Vekić, Davora Šukera te brojnih drugih. Prijave i registraciju za sudjelovanje u aukciji možete napraviti putem stranice aukcije.hr, a popis svih vrhunskih sportaša koji sudjeluju u humanitarnoj akciji i njihovih predmeta, također možete pogledati na stranici aukcije.hr - Premier Tennis Show (kategorija SPORT).

Sva prikupljena sredstva ići će isključivo na humanitarni račun: HR7323600001300153688, (naziv humanitarne akcije je: INICIJATIVA IZGRADNJE JAVNIH TENIS TERENA ZA DJECU I MLADE TE TENIS EDUKACIJA ZA DJEČJI DOM KLASJE OSIJEK), a svi koji žele podržati ovu akciju, također putem istoga mogu sudjelovati svojim osobnim doprinosom.


Izdvojeno

Reci što misliš!