Sport / Ostalo

ak slavonija žito

Osječki atletičari ponovno briljirali i vratili se s pet medalja

Osječki atletičari ponovno briljirali i vratili se s pet medalja

Seniorsko PH u dvorani; Horvat zlato, Aščić, Nedeljković i Paravac srebrni, Cik brončani

U subotu, 27. veljače u Zagrebu je održano Dvoransko prvenstvo Hrvatske za seniore/ke.

Atletski klub "Slavonija-Žito" i na ovom je prvenstvu imao svoje predstavnike koji se, očekivano, u Osijek vraćaju s dobrim rezultatima, s brojnim osobnim rekordima te osvojenih 5 medalja: 1 zlatnom, 3 srebrne i 1 brončanom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ivan Horvat još je jednom potvrdio da mu nema ravna u skoku s motkom zauzevši titulu dvoranskog prvaka države zahvaljujući rezultatu 5,45m. Podsjetimo, samo 3 dana prije, Horvat je na prestižnom međunarodnom mitingu u Beogradu postavio najbolji rezultat sezone, zadnji put preskočen 2018. godine (5,60m). Ovaj je put, nakon što je osigurao naslov prvaka, „napadao“ novi najbolji rezultat sezone (5,65m) koji mu je ipak za dlaku izmaknuo.

Uspjeh osječkim motkaša tim je veći što je cijelo postolje zauzela ekipa AK Slavonija-Žito: titulu viceprvaka države osvaja Ivan Paravac (5,00m), dok je treće mjesto osvojio Borna Cik rezultatom 4,80m.

Od tehničkih disciplina, valja još spomenuti aktualnu državnu prvakinju u skoku u vis na otvorenom, Saru Aščić, koja ovaj put zauzima titulu viceprvakinje preskokom od 1,75 m.

Poznati osječki dugoprugaš Lovro Nedeljković i ovaj put postiže odlično vrijeme u utrci na 3000 m. Njegov novi osobni rekord, 8:24,46, bio je dovoljan za 2. mjesto u ukupnom poretku, odnosno titulu državnog viceprvaka.

Da se veliki rezultati kriju i iza „drvenih“ medalja, potvrdio je mladi sprinter Luka Jakobović. Iako tek junior, uspješno parira seniorskoj atletskoj sceni: u utrci na 60m postavio je novi osobni rekord, 6,98.

Još se jedan junior istaknuo među seniorskom postavom: Dominik Škorjanc postavlja novi osobni rekord u utrci na 400 m: do 5. je mjesta došao prolaskom kroz cilj u vremenu 49,25.


Izdvojeno

Reci što misliš!