Sport / Ostalo

ak slavonija žito

Ivan Horvat s najboljim rezultatom sezone, Mia Wild izjednačila (vlastiti) državni rekord

Ivan Horvat s najboljim rezultatom sezone, Mia Wild izjednačila (vlastiti) državni rekord

U Beogradu je održano jedno od najvećih međunarodnih natjecanja u regiji, a Osijek je predstavljalo čak pet atletičara

24. veljače 2021. u Beogradu je održano jedno od najvećih međunarodnih natjecanja u regiji, 6. po redu Serbian open indoor meeting.

Čak je pet atletičara Atletskog kluba "Slavonija-Žito" imalo čast nastupiti na mitingu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ivan Horvat skakao je rame uz rame sa svjetskim prvakom u skoku s motkom, Armandom Duplantisom, koji u konačnici pobjeđuje s preskočenih 6,10m. Na Ivana je to poticajno djelovalo jer i on preskače svoj najbolji rezultat sezone (SB), visinu 5,60m, te osvaja 5. mjesto.

Uz skok s motkom, klub je imao predstavnika i u skoku u vis. Točnije, predstavnicuSara Aščić, osvojila je 5. mjesto preskočivši 1,70m.

Iznenađenje Mitinga bila je, kako ju je predstavio službeni spiker, "djevojčica iz Nuštra kod Vinkovaca, o kojoj će se još čuti" – Mia Wild. Ova je kadetkinja jedina nastupila u dvije utrke: na 60m i 60m prepone. Ujedno je i jedina predstavnica koja je izborila finale (60m), a tamo izjednačila aktualni kadetski državni rekord (7,68), uz osvojeno 7. mjesto. Na 60m prepone (seniorska visina) u cilj ulazi s odličnih 8,77 (također 7. mjesto).

Atletski klub "Slavonija-Žito" Osijek predstavljalo je još dvoje sprintera: Luka Jakobović i Melani Bosić. Oboje osvajaju 12. mjesto u utrkama na 60 m. Luka svoju utrku istrčava u vremenu 7,03, a Melani za 7,90.


Izdvojeno

Reci što misliš!