Sport / Ostalo

najveće natjecanje do sad

Inžinjerija Hrvatske vojske pomaže u pripremi streljane za novi EPSO u Osijeku

Inžinjerija Hrvatske vojske pomaže u pripremi streljane za novi EPSO u Osijeku
PR materijal

Na osječkoj streljani Pampas od 23. svibnja do 6. lipnja 2021. godine održat će se Europsko prvenstvo u streljaštvu. Tim povodom danas (22. veljače 2021. godine) ministar obrane Republike Hrvatske Mario Banožić i predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal potpisali su Sporazum o pružanju potpore Oružanih snaga RH organizaciji tog natjecanja. Potpisivanju su nazočili državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Tomislav Družak, predsjednik Skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka Žana Gamoš, tajnik Građanskog streljačkog društva Osijek 1784 i direktor organizacije natjecanja Zoran Ćelić i drugi.

Prema navedenom Sporazumu, Hrvatska vojska pružit će potporu u organizaciji i provedbi Europskog prvenstva u streljaštvu izvođenjem inženjerijskih radova u kompleksu streljane Pampas.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na Europskom prvenstvu u streljaštvu očekuje se oko 1.500 sportaša i 500 osoba u pratnji iz 48 europskih zemalja. Tijekom 16 natjecateljskih dana održat će se nadmetanje u 78 različitih disciplina.

Ovogodišnje Europsko prvenstvo u streljaštvu, Osijek 2021, najveće je streljačko natjecanje do sada. Naime, Europsko prvenstvo zračnim oružjem prvotno se trebalo održati u finskom gradu Lohia od 26. veljače do 6. ožujka, ali je Finska zbog pandemije koronavirusa otkazala organizaciju prvenstva, te je Europski streljački savez odlučio kako će se ovogodišnje Europsko prvenstvo zračnim oružjem (10 m zračni pištolj i zračna puška) održati u Osijeku, zajedno sa ranije predviđenim EP u disciplinama 25/50/300 metara kao jedinstveno prvenstvo. Osijek je domaćin Europskog prvenstva u streljaštvu bio već 1985., 2009., 2013. i 2019. godine.


Izdvojeno

Reci što misliš!