Sport / Ostalo

ak slavonija žito

Osječani zauzeli vodeća mjesta na Ekipnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske

Osječani zauzeli vodeća mjesta na Ekipnom dvoranskom prvenstvu Hrvatske

AK Slavonija-Žito predstavljao je 21 natjecatelj, a u Osijek su se vratili s brojnim vrhunskim rezultatima i vodećim mjestima

Protekloga vikenda u Atletskoj dvorani Zagreb održalo se Ekipno dvoransko prvenstvo Hrvatske, prva liga – 1. kolo.

Specifičnost je ovogodišnjeg natjecanja što se natjecatelji, po prvi puta na ekipnim prvenstvima, natječu u tri kola, nakon kojih će se znati ukupni pobjednici.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Atletski klub "Slavonija-Žito" imao je ukupno 21 predstavnika, a sa sobom donose vrijedne rezultate.

Najistaknutiji pojedinac bio je motkaš Ivan Horvat koji pobjedu (i maksimalne bodove svom klubu) osigurava preskokom 5,50m. Drugoplasirani je bio Ivan Paravac s preskočenih 5,00m, dok je treći u ukupnom poretku Borna Cik koji preskače visinu 4,70m. Ovaj je trojac ujedno osvojio maksimalne bodove za svoj klub, zauzevši sva tri vodeća plasmana.

Sigurnu pobjedu odnosi i dugoprugaš Lovro Nedeljković zahvaljujući uvjerljivom prolasku kroz cilj nakon 3000m u vremenu 8:27,92.

Drugoplasirane su bile Sara Aščić u skoku u vis (1,75m), kao i Nikolina Užnik u skoku s motkom (3,50m).

Trećeplanirani natjecatelji na ovom su natjecanju ostvarili iznimno „jake“ rezultate. Mia Wild, iako još kadetkinja, u utrci na 60m prepone preskače seniorsku visinu prepona te ostvaruje visoko treće mjesto rezultatom 8,81.

Luka Jakobović, sprinter iz juniorske postave, utrku na 60m završava na trećem mjestu prolaskom kroz cilj u vremenu 7,03.

Iako ekipi ovaj put nije donio bodove, Dominik Škorjanc donosi vrijedan rezultat: utrku na 400m završava rezultatom 49,51, čime potvrđuje status jednog od vodećih juniora u državi.

Isti scenarij, također u utrci na 400m, ponavlja sprinterica Melani Bosić rezultatom 59,43.

Za kraj valja istaknuti dobro otrčane štafetne utrke na 4x400m, gdje je (trećeplasirana) muška postava u sastavu Bernard Bručić, Franko Salaj, Mislav Škrtić, Dominik Škorjanc, izborila bodove zahvaljujući rezultatu 3:28,96.

Izdvojeno


Reci što misliš!