Sport / Ostalo

osječanin uspio u naumu

Hrvatska postala članica svjetske organizacije u trčanju po neboderu

Hrvatska postala članica svjetske organizacije u trčanju po neboderu
Dubravka Petric/Pixell

Osječanin Božidar Deodat Krešić iz Udruge Toranj trčanje Hrvatska postigao je veliki svjetski uspieh

U TOWERRUNNING  WORLD ASSOCIATION,  neprofitnoj  organizaciji koja je jedino globalno upravljačko tijelo  u svijetu za  trčanje stepenicama prošlog  tjedna  održano je glasovanje  za ulazak  novih  članica  država.                                                          

Hrvatska  (TOWERRUNNING CROATIA  ASSOCIATION), Gruzija, Poljska i Singapur postale  su  članice TWA koje su tako postale jedina  upravljačka tijela za trčanje  stepenicama  u svojim državama.

Za Hrvatsku to predstavlja  ugled u svijetu  i  veliki turistički brend. Do sada u Europi ima 9 članova, 3 u Americi i 4 u Aziji/Oceaniji.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dalje priznati nacionalni predstavnici su Towerrunning Italija i Tiker Sport koji predstavljaju Kinu. Na listi čekanja je Towerrunning Argentina.

U  suradnji s lokalnim organizatorima utrka biraju se  za sudjelovanje elitni sportaši koji se nalaze po rezultatima  u  TOP-100  za besplatno putovanje na svim utrkama Towerrunning Tour. Hrvatska ima  svojeg  elitnog  trkača Božidara Deodata  Krešića,  71-godišnjeg   towerrunning trkača .

Deodat je također legalizirao  udrugu  TOWERRUNNING BALKAN  ASSOCIATION u TWA koja će  11. mjesecu ove godine  organizirati  prvo regionalno prvenstvo Balkana u run up uz sudjelovanje  12 Balkanskih  država: Albanija, Bosna i Hercegovina Bugarska, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Kosovo, Rumunija, Sjeverna Makedonija Slovenija, Srbija i Turska. Posebnost  je  što   svi  predstavnici  nacionalnih  manjina Balkanskih država mogu natjecati  u konkurenciji  po izvornom  državljanstvu bez obzira u kojoj  državi žive.


Izdvojeno

Reci što misliš!