Sport / Ostalo

ak slavonija žito

Osječki atletičari i dalje briljiraju, postavili su treći rezultat u svijetu!

Osječki atletičari i dalje briljiraju, postavili su treći rezultat u svijetu!

Iako cjelokupni sport, pa tako i (osječka) atletika, funkcionira po principu aktivnog treniranja isključivo kategoriziranih sportaša (kojima je ovo natjecanje jedinima i bilo omogućeno), Miting je priuštio rapsodiju izvrsnih rezultata

Protekle se subote pod strogim epidemiološkim uvjetima, održao Dvoranski atletski miting „AK Slavonija-Žito“.

Od domaćih natjecatelja valja istaknuti Saru Aščić, aktualnu državnu prvakinju u skoku u vis, koja je rezultatom 1,81m poboljšala klupski (i osobni) rekord za čak 3 centimetra.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jedan od najboljih domaćih predstavnika kluba bio je i Luka Jakobović, sprinter spreman na dobre rezultate, pa je tako bilo ovaj put: osim što je 60m istrčao ispod 7 sekundi (6,99), ovaj je junior srušio ne samo juniorski, nego i seniorski klupski rekord star 10 godina.

Ivan Horvat u skoku s motkom preskočio je visinu od 5,20m.

Za kraj izdvajamo žensku utrku na 60m prepone. Iako se Mia Wild još natječe u kadetskoj konkurenciji, trener Saša Šešum ovaj joj je put povjerio mlađejuniorsku visinu prepona. Odgovorila mu je rezultatom 8,56, što ju je smjestilo na 3. mjesto u svijetu u aktualnom poretku mlađih juniorki na 60m prepone.

Valja istaknuti da je u istoj utrci Klara Koščak iz Varaždina postavila mlađejuniorski državni rekord (8,33), stoga je teško povjerovati da su tako veliki rezultati „stali“ u ovaj jednodnevni Miting.
 


Izdvojeno

Reci što misliš!