Sport / Ostalo

streljačka elita u osijeku

Osijek ponovo domaćin Europskog prvenstva u streljaštvu i to uz dodatne discipline

Osijek ponovo domaćin Europskog prvenstva u streljaštvu i to uz dodatne discipline
Marin Franov/Pixell

Prezidij Europskog streljačkog saveza (ESC) odlučio je kako će se ovogodišnje Europsko prvenstvo zračnim oružjem održati u Osijeku u svibnju ove godine zajedno s ranije predviđenim EP u disciplinama 25/50/300 metara kao jedinstveno prvenstvo

ESC je takvu odluku donio nakon što je finski grad Lohia, koji je od 26. veljače do 6. ožujka trebao biti domaćin EP zračnim oružjem otkazao organizaciju zbog pandemije koronavirusa.

Najbolji europski strijelci tako bi se trebali okupiti na jedinstvenom prvenstvu u Osijeku od 23. svibnja do 6. lipnja.

Izgledno je kako će se na EP u Osijeku moći osvajati predviđene kvote za nastup na Olimpijskim igrama na zračnom oružju, no za to još Međunarodni olimpijski odbor (MOO) treba poslati službenu potvrdu ESC-u.

Osijek je domaćin Europskog prvenstva u streljaštvu bio 1985., 2009., 2013. i 2019. godine. Nakon Streljane Pampas, koja je i izgrađena za prvi EPSO, prvenstvo se 2019. održalo u Nastavno-sportskoj dvorani Gradski vrt, koja se pokazala kao dobar poligon za razna streljačka natjecanja, a uspješno je tada položila ispit za prvenstvo u sreljaštvu zračnim oružjem, koje je inače najzahtjevnija streljačka disciplina što se organizacijskoga dijela tiče.


Izdvojeno

Reci što misliš!