Sport / Ostalo

srebrni Aurel

Mlada zvijezda hrvatske gimnastike umalo umjesto partera završio na zelenom travnjaku

20-godišnji Osječanin, Aurel Benović, nova je zvijezda hrvatske gimnastike nakon senzacije na Europskom prvenstvu u turskom Mersinu gdje je osvojio srebrnu medalju na parteru

Prije godinu dana tek se bacio u seniorsku konkurenciju i nije ni sanjao da će tako brzo postati doprvak Europe.

"Evo mogu da je ovo kruna moje dosadašnje karijere i s obzirom da je ovo moje drugo natjecanje i drugo veliko finale nemam što za reći osim da sam sretan", kaže Benović.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Turski Mersin u prosincu je ponovo njegovo sretno mjesto jer je tamo osvojio i svoje prvo zlato u Svjetskom kupu no s medaljama raste i pritisak.

"Želje su uvijek velike kao i očekivanja, ali sve je to dostižno, samo treba puno trenirati, raditi i biti vrijedan", dodaje mladi Aurel.

Gimnastiku je počeo trenirati s samo četiri godine i to sasvim slučajno, nakon što je njegov potencijal prepoznala teta u vrtiću.

"U biti sam uvijek bio malo hiperaktivno, zločkasto dijete i volio sam se malo prevrtat i raditi gluposti i tako je trenerica zvala mamu jel bi me htjela dovesti da probam odraditi  i tako sam tu već 16 godina", kaže ovaj član Gimnastičkog društva Osijek-Žito koji treninge odrađuje u njihovom Sokol Centru, kompleksu koji je izgrađen privatnom investicijom od 35 milijuna kuna.

"Imamo jedne od najboljih uvjeta u svijetu i Europi i s tim sam vrlo zadovoljan i ponosan", dodaje Aurel koji uz sebe ima trenera, ujedno i izbornika gimnastičke reprezentacije Hrvatske, Vladimira Mađarevića, ali i podršku Roberta Seligmana.

Benović je iznimno zahvalan trenerima za koje kaže kako su najvažniji faktor koji ga je i dogurao do ovog srebra, a svojim iskustvom doprinio je i sam Seligman.

Nije uvijek bilo sjajno, ali mama ga je uvjerila da talent ne smije odbaciti, a zamalo je završio na travnjaku u Gradskom vrtu: "Htio sam igrati nogomet, ali sada sam skroz u gimnastici, a definitivno navijam za Osijek!"

U dvorani je šest dana tjedno, a trenira dva put dnevno, a osim toga opušta ga ispijanje kave.

"S obzirom da su kafići zatvoreni imam priliku malo više odmarati i pripremati se za nadolazeća natjecanja", a slijede me u u travnju Europsko prvenstvo i Svjetsko u listopadu. Osim medalja želi i da 2021. bude bolja od 2020. i da se cijela situacija primiri pa da ga ponovo gledamo na postolju.

Izdvojeno


Reci što misliš!