Sport / Ostalo

benović nova zvijezda

Osječka gimnastika stvara nove šampione

Osječka gimnastika stvara nove šampione

Na danas održanoj konferenciji za medije, u prostorijama Sokol Centra u Osijeku, zaključena je sportska godina u gradu na Dravi i to s dva sjajna rezultata gimnastičara GD Osijek - Žita

Aurel Benović, 20-godišnji parteraš, vratio se s srebrnom medaljom s nedavnog Europskog prvenstva, dok je njegov stariji klupski kolega Robert Seligman bio četvrti i tako još jednom pokazao i potvrdio svoju dugovječnost u svijetu gimnastike.

Uz sportaše, na konferenciji su nazočili i predstavnici Grada i Županije. Svi od reda čestitali su na rezultatima i naglasili potrebu daljnjeg ulaganja u sportaše, trenere i sportsku infrastrukturu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Župan Ivan Anušić još je jednom naglasio podršku Županije velikim sportskim manifestacijama, manjim i većim sportskim klubovima, ali i naglasio bavljenje sportom kao važnu životnu odrednicu: „Moramo stvarati nove šampione i davati im sustavnu potporu. Sport može ispraviti puno toga i pomoći da se čovjek izvede na pravi put“, rekao je župan Anušić.

Županija u svojim planovima ima i važan projekt revitalizacije starog OLT-a, na čijem području će se izgraditi prvi sportski inkubator u Hrvatskoj i u njemu će se prepoznavati i razvijati novi sportski talenti.

Grad Osijek nedavno je jednoglasno na sjednici Gradskog vijeća usvojio i Strategiju sporta Gada Osijeka za razdoblje do 2030. godine, a o njoj je govorila zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš.

„Strategija nas iznimno obvezuje jer ne želimo da ostane mrtvo slovo na papiru. Ona nas obvezuje ulagati u sportaše, ali i struku. Danas izdvajamo iz proračuna čak 40 milijuna kuna što je znatno više nego prije četiri godine. Do 2030. godine planiramo osigurati sredstva za čak 120 trenera koji će raditi u klubovima i imati plaću 10 posto veću u odnosu na prosjek u Hrvatskoj“, rekla je Žana Gamoš i naglasila kako se u Osijeku čak 13 posto građana danas bavi sportom što je više od nacionalnog prosjeka.

Riječ su dobili i oni zbog koji su se danas i okupili uzvanici, Aurel Benović i Robert Seligman.

„Jako sam ponosan i sretan i iako je ovo početak, ovo je ujedno i kruna moje dosadašnje karijere. Već sljedeće godine želim ponoviti ove rezultate na Europskom i Svjetskom prvenstvu, a naravno da želim i dobar rezultat na sljedećem izdanju DOBRO World Cupa u Osijeku“, rekao je srebrni Benović.

Njegov klupski kolega Robert Seligman od nedavno se posvetio i poslovnoj karijeri pa će gimnastičke obaveze odrađivati smanjenim intenzitetom pa je time i njegov rezultat vrijedniji.

„U finalu sam išao na sve ili ništa. Nažalost, jedna greška uzela mi je medalju. Već sljedeće godine, u travnju, je nova prigoda“, rekao je Seligman.

Na kraju se obratio i dopredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza, ali i trener Aurela i Roberta, Vladimir Mađarević.

„Županija i Grad nas podupiru dugi niz godina i na tome im se još jednom zahvaljujem. Robert će se natjecati dok god bude konkurentan, a Aurel nam daje nadu da će nas i u budućnosti uveseljavati svojim rezultatima. Teško je napraviti nove šampione, a nas veseli što imamo novog sportaša najviše kategorije za kojeg će svirati himna“, izjavio je Mađarević i dodao kako je u narednom periodu ključno osigurati dolazak trenerskog para iz istočnog bloka koji će se baviti mladim talentima, a pri čemu se nada podršci Grada i Županije.


Izdvojeno

Reci što misliš!