Sport / Ostalo

skokovi s 1000 metara

Osječani državni prvaci u skoku padobranom

Osječani državni prvaci u skoku padobranom

Najbolji rezultat ostvarili su Marko Žuljević, Siniša Živko, Zvonimir Hromatko, Jadranka Zaradić i Helena Janson iz Padobranske sekcije aerokluba Osijek

Jeste li ikada sanjali da možete letjeti? Oni mogu!

Hrabrost, disciplina i avanturistički duh krase sve padobrance, a oni najbolji imali su priliku sudjelovati na Državnom prvenstvu u padobranstvu koje se održalo 24. i 25. listopada u organizaciji Padobranskog kluba Krila Kvarnera u Rijeci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Natjecanje okupilo je 20 natjecatelja iz 5 padobranskih klubova u Hrvatskoj, koji su se natjecali u disciplini skok na cilj. Pred natjecatelje je stavljen nimalo lak zadatak skoka s visine 1000 m, a zatim precizno slijetanje na cilj promjera 2 cm.

Najbolji rezultat ostvarili su Marko Žuljević, Siniša Živko, Zvonimir Hromatko, Jadranka Zaradić i Helena Janson iz Padobranske sekcije aerokluba Osijek i time postali državni prvaci. Paraclub Croatia sigurno je sletio na drugo mjesto, dok su treće mjesto zauzeli Sinjani.

Put do državnog vrha dakako nije bio lak, članovi Padobranske sekcije aerokluba Osijek treniraju svakoga vikenda (ukoliko im to vrijeme dopušta), uz povremene dodatne treninge tijekom tjedna. Unatoč trenutnoj situaciji s padobranstvom u Hrvatskoj, ovaj klub posjeduje svoj avion, svoje pilote te asfaltiranu pistu. Dakako da im je sve navedeno uvelike pomoglo u ostvarenom uspjehu, ali ključ svega navedenog su upravo članovi kluba, koji kroz cijelu godinu rade na napretku i približavanju ovog sporta široj publici i potencijalnim budućim članovima. Kroz godinu organiziraju dva tečaja padobranstva – proljetni i jesenski. Osim toga, organizatori su i domaćeg natjecanja međunarodnog karaktera - Prvenstvo grada Osijeka u skoku na cilj.

Leteće pustolovine domaćeg tima možete pratiti na službenoj web stranici te facebook stranici Skydive Osijek. I tko zna, možda ste upravo Vi sljedeći potencijalni padobranac! 


Izdvojeno

Reci što misliš!