Sport / Ostalo

novi sport u osijeku

Otvoren prvi dodgeball klub u Osijek

Otvoren prvi dodgeball klub u Osijek

Dodgeball uključuje po šest igrača u dvije ekipe koje se međusobno nastoje izbaciti pogocima u ovoj brzoj i napetoj igri s pet lopti

Dodgeball je timski sport koji samo na prvi pogled sliči igri graničara, no nudi mnogo više uzbuđenja te traži popriličan tjelesni i mentalni angažman. Uključuje po šest igrača u dvije ekipe koje se međusobno nastoje izbaciti pogocima loptom u ovoj brzoj i napetoj igri s pet lopti. Tim koji prvi izbaci sve protivničke igrače iz terena zarađuje poene koji se zbrajaju na kraju utakmice i tim s više poena pobijeđuje. 

Jedna od posebnosti dodgeballa je što uz mušku i žensku kategoriju postoji i mix kategorija koja omogućava ravnopravno i istovremeno sudjelovanje muškaraca i žena u igri (3 muška i 3 ženska igrača).

Dodgeball u svijetu i Hrvatskoj 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj sport popularan među svim uzrastima, a pogotovo mladim ljudima, potekao je iz SAD-a i vrlo brzo zadobio simpatije mnogih ljudi diljem svijeta. Inicijativom Vladimira Kolića, predsjednika Hrvatskog Dodgeball Saveza, HDBS-a, 2018. godine otvorena su vrata prvog dodgeball kluba u Zagrebu te je dodgeball polako, ali sigurno, pustio korijenje i započeo svoj rast i razvoj i u Hrvatskoj. A na ljeto ove godine, u Osijeku je također otvoren dodgeball klub, Dodgeball klub „Osijek“ kao prvi takav u regiji. 

Klub je brzo zaživio i okupio nekolicinu muških i ženskih entuzijasta za ovaj novi sport koji su rame uz rame već u srpnju odigrali prijateljsku utakmicu s igračima zagrebačkih klubova. Tijekom utakmice, Osječani i Osječanke imali su priliku okušati se u meču protiv iskusnijih igrača i uvijdeti iz prve ruke što ih očekuje u nadolazećim utakmicama lige.

Naime, krajem jeseni očekuje se početak HDBS mix lige za novu, 2020./2021. sezonu, a na kojoj će po prvi puta nastupiti Osijek. Nadamo se da će tijekom natjecanja pokazati sav svoj potenicijal i kako ima talenata spremnih za nastup i na nacionalnoj razini. 

Ovim putem, dodgeball klub Osijek poziva sve zainteresirane građane da im se pridruže na treninzima i postanu dio ove nove osječke priče. 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!