Sport / Ostalo

uspjeh osječkog gimnastičara

Nakon sedam mjeseci bez natjecanja, Seligman srebrni u Mađarskoj

Nakon sedam mjeseci bez natjecanja, Seligman srebrni u Mađarskoj

Robert Seligman osvojio je srebrnu medalju prvog finalnog dana na Svjetskom kupu u Szombathelyju

U finalu konja s hvataljkama ocijenjen je sa 14.350 bodova, a bolji od njega bio je samo zlatni Kazahstanac Nariman Kurbanov (14.600).

Naš drugi finalist na ovoj spravi, Filip Ude, završio je kao 4. sa 14.000 bodova – samo 0.050 bodova udaljen od bronce. Seligmanu je ovo bilo čak 62. finale na svjetskim kupovima u karijeri i 27. osvojena medalja, a hrvatskoj gimnastici pak 135. medalja s turnira SK-a!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Nakon sedam mjeseci pauze, prvi Svjetski kup i osvajanje srebra! Za mene ovo znači puno, jer prije sedam mjeseci ozlijedio sam se u finalu SK u Melbourneu, tako sam iznimno sretan i zadovoljan danas. Zasluženo sam osvojio srebro. Oba dana sam dao sve od sebe i isplatilo se. Vježba je bila stvarno sjajna i ponosan sam na ovo srebro", rekao je nakon finala Robert Seligman.

U drugom hrvatskom finalu, Tijana Korent zauzela je 7. mjesto na preskoku (13.125).

"Na žalost, danas nije baš sve išlo po planu, ali bitno da je sve prošlo bez ozljeda. Skokove sam odradili, ali ne najbolje kako sam mogla. Ipak, sve je to dio sporta. Sada nam slijede pripreme za Europsko prvenstvo. U nadi da se ono doista i održi", rekla je Korent. 

Drugog finalnog dana u Mađarskoj od 15 sati u lov na medalje će Christina Zwicker na gredi i tlu, Tina Zelčić na gredi te aktualni viceprvak svijeta i Europe na preči, Tin Srbić


Izdvojeno

Reci što misliš!