Sport / Ostalo

primaju i nove članove

Olimpijski četvrtak obilježen u GD Osijek-Žito

Olimpijski četvrtak obilježen u GD Osijek-Žito

Obilježavanje ovogodišnjeg Hrvatskog olimpijskog dana u mnogočemu se proslavlja drukčije nego što je to bio slučaj prijašnjih godina

Epidemija koronovirusa snažno je pogodila cijeli svijet, a nekada nam se čini da je bavljenje sportom, bilo vrhunskim ili rekreativnim, svedeno na minimum i s pravom se mnogi sportski djelatnici boje onoga što donosi sutra.

Ipak, ako ijedna djelatnost teži onom najboljem i postizanju najboljeg – onda je to sigurno sport. Vjerujući da ćemo svi zajedno iz „COVID – 19 krize“ izaći snažniji i ujedinjeniji, mnogi sportski kolektivi i klubovi su se odlučili u četvrtak, 10. rujna na svoj način obilježiti duh olimpizma i proslaviti Hrvatski oilmpijski dan.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Iznimka tomu nije ni Gimnastičko društvo Osijek – Žito, osječki sportski kolektiv s mnogobrojnim članovima – od djece do odraslih, od rekerativaca do vrhunskih sportaša.

Hrvatski olimpijski dan obilježava se svake godine 10. rujna i to povodom utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora. Cilj obilježavanja dana je razvijanje svijesti o ulozi sporta u društvu, masovnijem uključivanju građana u sportske aktivnosti, podizanje svijesti o važnosti redovitog bavljenja tjelesnim aktivnostima i edukacija mladih o olimpijskom pokretu i njegovom značaju.

„Ja kao vrhunski sportaš živim svoj olimpijski san već gotovo 3 desetljeća, a hoće li on biti ostvaren, ostaje da vidimo. Ono što sigurno znam da će meni osobno ideja olimpizma zauvijek ostati bliska. Nadam se da ćemo svi imati priliku vidjeti i podržati mnoge osječke i hrvatske sportaše na budućim izdanjima Igara i rezultatima pokazati koliko sportski vrijedimo kao nacija“, izjavio je Osječanin Robert Seligman, inače sportaš I. kategorije HOO-a.

Obilježavanje HOD-a u GD Osijek - Žitu upriličeno je radno, na treningu natjecateljica gimnastičkog C programa koje su se posebno pripremile za ovaj slavljenički trening, a dobro raspoloženje vladalo je od početka do kraja susreta. Kako bi na što bolji način prikazale duh olimpizma, natjecateljice GD Osijek – Žita dio treninga odradile su uz koreografiju i zastave 20-ak zemalja svijeta pokazujući da trebamo i u ovim iznimno teškim trenucima za sport, ali i društvo u cjelini, vjerovati u zajedništo i bolje sutra.

„Od kada smo krenuli s ponovnim radom, tamo sredinom svibnja, trudimo se biti maksimalno odgovorni u svom radu. Obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana ove godine u najbolju ruku možemo nazvati drukčijim obzirom da su inače taj dan svi osječki klubovi provodili zajedno kroz pokazne treninge svojih sportova, pozivajući djecu i odrasle na aktivno bavljenje sportom. Ove godine ta je tradicija izostala zbog epidemioloških razloga, ali se nadamo da ćemo sljedeće godine 10. rujna obilježiti kako i dolikuje – zajedno i sportski“, izjavila je trenerica GD Osijek – Žita Tihana Lujev.

GD Osijek – Žito rujan uvijek dočeka iznimno užurbano, a tako je i ove godine.

„Još čekamo povratak dijela naših članova nakon ljetnih praznika, ali mnogi od njih već su sada ponovno uključeni u naše treninge u Sokol Centru. Dio njih s nama su trenirali cijelo ljeto, a mnogi su odlučili vrtićke i školske praznike začiniti boravkom u našem kampu, poznatijem kao Sportsko ljeto na Sokolu. Veseli nas vidjeli stara i nova lica u našem Centru jer smatramo da je iznimno važno u ovom trenutku djeci organizirati što normalniju svakodnevicu ispunjenu koliko god je moguće aktivnostima koje ih vesele“, istaknula je Ivana Maltašić, tajnica Društva.

UPISI U PROGRAME REKREACIJE GD OSIJEK - ŽITA

Za svu djecu i odrasle i dalje su otvoreni upisi u sve  programe Gimnastičkog društva Osijek – Žito – od beba do zrelije populacije.

Raspored treninga nalazi se na linku, a sve dodatne infomacije o programima mogu se dobiti na broju telefona 099 369 0155  kao i posjetom na službene Internet stranice Gimnastičkog društva Osijek – Žita: www.gdosijek.hr.


Izdvojeno

Reci što misliš!