Sport / Ostalo

aeroklub osijek

U Osijeku održano natjecanje u padobranskim skokovima na cilj

U Osijeku održano natjecanje u padobranskim skokovima na cilj

Nakon skoka sa 1000 m, padobranac treba prizemljiti što bliže zamišljenoj točki. Ta točka je promjera 2 cm („nula“) i nalazi se na elektroničkom uređaju („palačinki“)

U organizaciji padobranske sekcije Aerokluba Osijek u  subotu (5. rujna), održano je Otvoreno prvenstvo grada Osijeka u padobranskim skokovima na cilj na sportskom aerodromu Osijek-Čepin (LDOC).

Zbog svima poznatih problema izazvanih pandemijom COVID-19 koja značajno komplicira organizaciju natjecanja ili ih potpuno onemogućava, ove godine nisu mogli nastupiti naši sportski prijatelji iz okolnih zemalja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Unatoč tome, i naravno poštujući preporuke stožera i epidemiologa, natjecanje je održano. Ovoga puta prijavilo se 12 natjecatelja svrstanih u 4 ekipe. Uz dvije ekipe Aerokluba Sinj (Sinj 1 i 2), natjecali se ekipa PK Croatia i jedna ekipa domaćina, Aerokluba Osijek u sastavu Siniša Živko, Jadranka Zaradić i Helena Janson.

Nakon skoka sa 1000 m, padobranac treba prizemljiti što bliže zamišljenoj točki. Ta točka je promjera 2 cm („nula“) i nalazi se na elektroničkom uređaju („palačinki“) koji mjeri prvi dodir padobranca sa tlom. Na uređaju se mjeri svaki centimetar odstupanja od nule i to do 16 cm. Svaki doskok izvan „palačinke“, bilo na spužvu (promjera oko 5 m) na kojem se taj mjerni elektronički uređaj nalazi ili na bilo koje drugo mjesto računa se kao aut i natjecatelju se piše 16 cm. Cilj je naravno iz 6 skokova skupiti što manje centimetara. Pri tome se svaki od natjecatelja bori sa vremenskim uvjetima koji se prilikom svakog skoka (a vrlo često i unutar jednog skoka) mijenjaju. Oko mjesta doskoka (cilja) nalaze se suci koji vode brigu o regularnosti natjecanja.  

U ekipnom plasmanu, prvo mjesto osvojila je ekipa domaćina, AK Osijek (Živko, Zaradić, Janson sa 71 cm), ispred PK Croatia (Nebojša Ilić, Karlo Kovač, Davor Videk sa 102 cm) i ekipe AK Sinj 1 (Andrija Kovačević, Matko Vuković, Nikola Bašić sa 121 cm).


Izdvojeno

Reci što misliš!