Sport / Ostalo

Pannonian Bike Weekend

Biciklističko off road prvenstvo u Orahovici

Biciklističko off road prvenstvo u Orahovici

Šume oko Orahovičkog jezera ovog će vikenda ugostiti najekstremnije bicikliste u sklopu prvenstva Hrvatske u MTB Enduro natjecanju

Kao kruna ovogodišnje Pannonian Challenge turneje, koja je kao dio ovog najvećeg srednjoeuropskog festivala ekstremnog sporta već posjetio Rijeku, Zagreb i Varaždin, ovog se vikenda u Orahovici održava Pannonian Bike Weekend na kojem će u subotu, 5. rujna i nedjelju, 6. rujna biti održano i prvenstvo Hrvatske u kategoriji Enduro. 

Subota, 5. rujna rezervirana je za Enduro trening,  dok se u nedjelju, 6. rujna održava utrka Prvenstva. Natjecatelji se natječu u nekoliko kategorija – juniorskoj s vozačima od 16 do 19 godina; muškoj M1 kategoriji za vozače od 20 do 29 godina; muškoj M2 kategoriji za vozače od 30 do 39 godina te M3 kategoriji M3 za one vozače stariji od 40 godina. Žene će se natjecati u jednoj kategoriji. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Natjecanju mogu pristupiti svi licencirani i nelicencirani vozači, koji prije starta moraju dokazati da imaju svu zaštitnu opremu te ispravan MTB bicikl. Važno je napomenuti kako staza nije primjerena za vozače mlađe od 16 godina, a svi vozači mlađi od 18 godina dužni su sucima predati suglasnost roditelja ili staratelja i suglasnost predsjednika kluba u kojem su aktivni.

Prvenstvo je samo djelomično otvoreno za javnost, a tijekom Prvenstva vrijede i važno je pridržavati se svih propisanih sigurnosnih mjera – razmak, zaštitne maske, dezinfekcija i slično. 

Sve novosti i detalje, kao i live izvještaj s događanja moguće je pronaći i pratiti na mrežnim stranicama te na službenom Pannonian Instagram i Pannonian Facebook profilu! 


Izdvojeno

Reci što misliš!