Sport / Ostalo

POVRATAK GIMNASTIČKE SCENE

Srbić protiv Udea i Seligmana na CRO-GYM ligi

Srbić protiv Udea i Seligmana na CRO-GYM ligi

Hrvatski gimnastički savez od subote, 29. kolovoza (11:00 sati), u Sokol Centru Osijek kreće s novim formatom natjecanja

U trenucima kada je zbog svjetske pandemije COVID-19 cijeli sport stao, a hrvatski gimnastičari već mjesecima nemaju niti jednog natjecanja, Tehnički odbor muške sportske gimnastike HGSa osmislio je CRO-GYM ligu kako bi seniorskim i juniorskim reprezentativcima vratio izgubljenog natjecateljskog ritma. 

"Na žalost, ova situacija s virusom dečke je natjerala da su u dvorani, ali bez natjecanja. Zato je Tehnički odbor odlučio da moramo pokrenuti ligaški sustav natjecanja. Od subote startamo s prvim krugom od tri natjecanja. Ako se ona pokažu kao dobitna kombinacija, ako dečki požele još natjecanja, pokušat ćemo im osigurati još jedan krug i tako ih dodatno motivirati. Format smo pokušali napraviti zanimljivijim tako da će se primjerice Tin Srbić na preči boriti protiv Filipa Udea i Roberta Seligmana na konju s hvataljkama ili pak Aurela Benovića na parteru. Našli smo model kojim možemo njihove ocjene mjeriti na različitim spravama, ali u istoj vrijednosti." – objašnjava Mario Vukoja, dopredsjednik HGS-a i član Tehničkog odbora sportske gimnastike Saveza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Nakon Osijeka, CRO-GYM liga seli 5. rujna u NGC Aton u Nedelišću, a potom 17. listopada u SC Lučko u Zagrebu.

"Na svakom natjecanju vježbači imaju podij trening, izvlačenje startnih brojeva, sve vježbe sudi 11 najboljih hrvatskih sudaca… Najbolji vježbač dobiva 30 bodova, drugi 25, treći 20 i tako do 6. mjesta. Imamo prijavljeno 20-ak seniora za Osijek, što je sjajna brojka koja pokazuje da su se svi zaželjeli natjecanja. Nakon 3 natjecanja zbrajaju se bodovi i proglašava ukupni pobjednik. Što se tiče epidemiološke situacije, mislim da se mi kao Savez držimo i više od propisanih preporuka HZJZ i Nacionalnog stožera civilne zaštite. Nakon svakog treninga dvorana se dezinficira, provjetrava, mjeri se temperatura svim sudionicima, svima su osigurane zaštitne maske, dezinficijensi…" 

Najbolji hrvatski reprezentativci i dalje se nadaju da će im CRO-GYM liga biti priprema za Europsko prvenstvo koje je unatoč epidemiološkoj situaciji i dalje u kalendaru i u Bakuu bi se trebalo održati u prosincu.

Mario Vukoja je član Tehničkog odbora Europske gimnastičke federacije. Ima li nekih novosti na ovu temu?

"Mi kao struka Europske federacije želimo da se to EP održi. Imati ćemo sutra telefonsku konferenciju gdje ćemo razmatrati trenutnu situaciju, a konačna odluka će biti 28. rujna. Na žalost, situacija je toliko nepredvidljiva da ne znamo hoće li sve eskalirati ili se primiriti. Europska federacija zato i odugovlači s konačnom odlukom, iako je Azerbajdžan spreman za organizaciju natjecanja. Epidemiološka situacija odlučiti će na kraju hoće li EP-a biti ili ne ove godine." – otkrio je Vukoja.

Izdvojeno


Reci što misliš!