Sport / Ostalo

završio najekstremniji festival

Ovogodišnji Pannonian Challenge završio letećim romobilima

Ovogodišnji Pannonian Challenge završio letećim romobilima
Samir Kurtagić/Pannonian

Ekstremno je novo normalno – zaključak je još jednog osječkog festivala ekstremnog sporta, na kojemu je posljednji pobjednik simbolično rođen upravo 1999. godine, kada je počela i cijela priča s nesalomljivim Pannonian Challengeom

Cjelodnevno gledanje prijenosa ljetnih Olimpijskih igara ovoga je ljeta propisno zamijenio osječki festival ekstremnih sportova, koji je gledateljima bio dostupan putem doslovno svih kanala – preko live streama na društvenim mrežama, YouTubea i putem televizijskog prijenosa na SPTV-u. Tako je 21. izdanje Pannonian Challengea dokazalo kako se ovaj nesalomljivi festival može prilagoditi uistinu svim uvjetima i ekstremno prihvatiti kao novo normalno, jer je i inače perspektiva ekstremnih sportaša obrnuta i naglavačke. U svemu tome, mjere epidemiološke zaštite su uvijek bile na prvom mjestu zbog trenutne pandemije koronavirusa. Obiteljsko ozračje i adrenalinsko prijateljsko nadmetanje vladalo je od početka do kraja, a vozači su se još jednom iz Osijeka vratili puni pozitivnih dojmova, izrazito zahvalni cjelokupnoj organizaciji zbog činjenice što su realizirali vrhunsko natjecanje u BMX Freestyleu, Inlineu, Skateu i Romobilu čak i u ovim izazovnim vremenima.

Tijekom pet dana festivala, Drava je gotovo proključala zbog uzavrele atmosfere i trikova koji su neprestano palili skate park i gledateljima preko malih ekrana uspjeli dočarati ekstremno dobru zabavu čak i u udobnosti njihova doma. Inline natjecanje je oduševilo, Skate je kao i prošlih godina prkosio zakonima fizike, dok je BMX Freestyle još jednom dokazao kako Pannonian Challenge s pravom glasi za jedno od najboljih natjecanja u Europi, pa čak i u svijetu. Tim odabranim sportovima, koji od samih početaka  okosnicu osječkog festivala, još se prošle godine u pokaznoj formi pridružila i disciplina Romobil, u svijetu poznatija kao Scooter, koja je na 21. Pannonian Challengeu napokon doživjela i službenu premijeru. Naime, nedjeljno finale osječkoj je publici pokazalo pun potencijal ovog, sve popularnijeg sporta, koje se savršeno uklopilo u obnovljeni skate park na lijevoj obali Drave. Budući da je i sam sport mlad, polovina natjecatelja nije uopće bila punoljetna, stoga ni ne čudi činjenica da je uvjerljivo slavio upravo najstariji vozač – Emanuel Bastaja iz Lovrana, koji je naposljetku zavrijedio i za trik “barspin transfer“. Iza njega su se zasluženo našla dva Zagrepčana – 14-godišnji Bruno Sladović na drugom i Mihael Ivanković na trećem mjestu, dok će perspektivni Osječani ipak pričekati sljedeću godinu za postolje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sve je na kraju odlično ispalo i došli su svi vozači koji su trebali, kako bi natjecanje bilo još zanimljivije. Realno, bio sam prvi jer najduže vozim, ali sve više ljudi počinje voziti romobil i sve više klinaca počinje skakati s njime. Na kraju, svemu tome mogu pridonijeti i ogromni moderni skate parkovi poput ovoga u Osijeku, stoga već iduće godine očekujem puno više vozača, a naravno i publike – rekao je oduševljeni Emanuel Bastaja.

Ovaj pobjednik Romobil discipline 21. Pannonian Challengea, rodio se upravo 1999., godine kada je prvi puta održan i osječki festival ekstremnog sporta, što dovoljno govori o rastu, napretku i nepobitnoj tradiciji koju je Pannonian ekipa izgradila do danas, a što je najbolje – ni na tome ne misli stati.


Izdvojeno

Reci što misliš!