Sport / Ostalo

inicijativa donne vekić

Najpoznatija imena hrvatskog tenisa sljedeći tjedan u Osijeku

Najpoznatija imena hrvatskog tenisa sljedeći tjedan u Osijeku
Alen Večanin

„Ovo je jedinstvena prilika tijekom koje će se na jednom mjestu okupiti 20 najpoznatijih imena hrvatskog tenisa“ – Donna Vekić

Uoči dugoiščekivanog teniskog spektakla pod nazivom Hrvatski Premier Tenis, danas je u Osijeku održana konferencija za medije, na kojoj je tenisačica i FED CUP reprezentativka – Donna Vekić, inače domaćin ovog jedinstvenog teniskog turnira, predstavila istoimeni hvalevrijedan projekt o kojemu se ovih dana puno priča.

Na konferenciji su joj se pridružili i predsjednik skupštine Osječko – baranjske županije, mag.ing.el. Dragan Vulin, pročelnica upravnog odbora za kontinentalni turizam Osječko – baranjske županije – Tatjana Roth, ravnatelj KBC Osijek, doc.dr.sc. Željko Zubčić, predsjednik International Society of Applied Biological Science, prof.dr.sc. Dragan Primorac, predsjednica Hrvatskog teniskog saveza – Nikolina Babić te Igor Vekić – organizator turnira, ECM Global d.o.o.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prepuna dojmova te vidno uzbuđena, Donna je istaknula: „Ovo je jedinstvena prilika da su svi hrvatski igrači trenutno u Hrvatskoj, zbog čega su se svi bili u mogućnosti i odazvati te podržati našu ideju. U kontaktu sam sa svim igračima i svi jedva čekaju doći u Osijek. Što se tiče formata samog turnira, igrat će se jedan set ženskog singla, jedan set muškog singla, muški parkovi, mix parovi te nastup legendi.“

„Ovo je definitivno Donnina inicijativa u trenutku kada je sport stao pa tako i tenis. Naša ideja bila je zadovoljiti nekoliko ciljeva: pomoć hrvatskim tenisačima u doba COVID-19, organizirati projekt koji će zadovoljiti humanitarni aspekt akcije, prikupiti sredstva koja je biti donirana KBC Osijek, prikupiti sredstava koja će ići prema hrvatskim znanstvenicima koji se bave pronalaskom cjepiva i lijeka protiv COVID-19, popularizirati tenis i hrvatske tenisače u javnosti te daljna promidžba i prezentacija svih blagodati Osječko – baranjske županije“ – izjavio je organizator turnira, Igor Vekić.

„Ovo je sjajan primjer kako izvrsnost i međunarodna prepoznatljivost mogu snažno poslati poruku koliko dobro možemo učiniti za svoju domovinu. Teniska imena koja dolaze na turnir te poruka koju svojim dolaskom odašilju prema svijetu, mene čine neizmjerno ponosnim biti Hrvat“ – dodao je predsjednik International Society of Applied Biological Science, prof.dr.sc. Dragan Primorac.

„Hrvatski teniski savez s veseljem je podržao ideju obitelji Vekić u ostvarenju ove hvalevrijedne akcije, pogotovo u ovom neizvjesnom periodu u kojem smo se našli. Kao pokrovitelji, mi smo doprinijeli ovom zajedničkom projektu zbog čega smo jako ponosni i sretni“ – zaključila je predsjednica Hrvatskog teniskog saveza, Nikolina Babić.

Događaj pod nazivom Hrvatski Premier Tenis pod sloganom #pokrenimotenis, nudi mogućnost svim obožavateljima sporta, da makar preko malih ekrana dožive čaroliju teniskog terena i to od strane 20 hrvatskih tenisača i tenisačica, koji su redom: Marin Čilić, Borna Čorić, Nikola Mektić, Ivan Dodig, Borna Gojo, Franko Škugor, Nino Serdarušić, Duje Ajduković, Donna Vekić, Ana Konjuh, Jana Fett, Lea Bošković, Tena Lukas, Tereza Mrdeža, Antonia Ružić i Iva Primorac. Također, ovom događaju će prisustvovati i legende hrvatskog tenisa poput Ive Majoli, Gorana Ivaniševića, Jelene Kostanić Tošić i Gorana Prpića, koji će i svojom igrom dodatno oplemeniti ovaj događaj. Sastavni dio projekta je velika humanitarna akcija pod nazivom „HRVATSKA I TENIS PROTIV COVID-19”.

Turnir će se održati u Osijeku od 4. – 7. lipnja 2020., a svi gledatelji će preko malih ekrana moći pratiti događaj zahvaljujući HRT-u i to na više platformi.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!