Sport / Ostalo

visoki higijenski standardi

Nakon dvomjesečne pauze, kreću treninzi u Sokol Centru

Nakon dvomjesečne pauze, kreću treninzi u Sokol Centru

Svjetska pandemija virusa COVID-19 iz temelja je promijenila svakodnevni život gotovo cijelog svijeta, a iznimka tome nisu ni Osječani. Sada kada smo u fazi popuštanja mjera i povratku normalnim životnim uvjetima, s radom kreću i sportski centri čijem se otvorenju veseli veliki broj vježbača rekreativaca

Iznimka tome nije ni Sokol Centar Osijek u kojem treniraju članovi Gimnastičkog društva Osijek – Žito. Nakon što je prošlog vikenda Stožer civilne zaštite donio odluku o ukidanju mjere organizacije treninga u zatvorenim sportskim objektima, a jučer detaljna uputstva za rad donio i Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), užurbano se na povratak u dvoranu i rad s korisnicima pripremaju i treneri te administrativno osoblje ovog osječkog gimnastičkog kluba.

„Sokol Centar svoja vrata rekreativcima otvara u petak, 15. svibnja. Jučer popodne HZJZ je objavio upute i preporuke za organizaciju treninga u zatvorenim sportskim objektima – u večernjim satima već smo imali radni sastanak na temu provedbe propisanih mjera i iznimno se veselimo ponovno početi s radom. Ova prisilna pauza od puna 2 mjeseca bila je nužna da svi zajedno odgovorno pristupimo suzbijanju širenja koronovirusa – vjerujem da smo kao nacija dali sve od sebe da u tome i uspijemo, a dokaz tomu je činjenica da već neko vrijeme u našoj županiji nema oboljelih te da smo jedna od prvih europskih zemalja u kojoj su osigurani uvjeti za popuštanje restriktivnih mjera“, izjavio je Vladimir Mađarević, direktor Centra Sokol d.o.o.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prema mišljenju Mađarevića, provedba preporuka koje je donio HZJZ na temu organizacije rekreativnih treninga u zatvorenim sportskim objektima neće biti teška u objektu kao što je Sokol Centar.

„Zahvaljujući nedavnoj potpunoj obnovi dvorane Sokolski dom, uistinu se možemo pohvaliti da smo već odavno imali  zadovoljen čitav niz organizacijsko – higijenskih uvjeta koji su sada propisani za sve zatvorene sportske objekte. Razinu održavanja higijene i dezinfekcije svih prostorija i prije smo držali na visokom nivou – u Sokol Centru zaposlene su čak 3 djelatnice na puno radno vrijeme na poslovima čišćenja i održavanja s čim se može pohvaliti malo koji sportski objekt. Bilo je nužno napraviti i određene izmjene kako bismo do kraja slijedili HZJZ upute – tako primjerice treninge smo u ovim posebnim uvjetima skratili na 50 minuta te uveli obveznu pauzu između svakog treninga kako bi se tada provelo čišćenje i dezinfekcija prostora i opreme prije dolaska sljedeće grupe vježbača“.

Za edukaciju djelatnika, provedu i uspostavu HZJZ mjera te kontaktiranje članova, uprava i treneri GD Osijek – Žita uzeli su nekoliko dana te je odlučeno da s treninzima se kreće u petak, 15. svibnja.

„Smatrali smo da nije nužno krenuti s radom odmah prvi dan kada su mjere zabrane rada ukinute nego smo uzeli dodatno vrijeme kako bi svim našim članovima proslijedili detaljne upute i novi raspored treninga. I dalje svi zajedno imamo veliku obvezu biti maksimalno odgovorni u poštivanju propisanih mjera te se nadamo da će tjedni pred nama donijeti potpuni povratak uobičajenom načinu rada i života“, ispred GD Osijek – Žita izjavila je tajnica Društva, Ivana Maltašić.

Tijekom trajanja pauze od sredine ožujka pa sve do 13. svibnja, Gimnastičko društvo Osijek – Žito bilo je iznimno aktivno na svojim digitalnim kanalima – objavljeno je niz videa za kućne treninge te veliki broj korisnih i zanimljivih sadržaja za sve dobne skupine, a održana je također stalna komunikacija s članovima i pratiteljima.

Gimnastičko društvo Osijek – Žito poziva sve zainteresirane da na poveznicama niže i dalje prate rad ovog osječkog gimnastičkog kluba:

Web: https://gdosijek.hr/
Facebook: https://www.facebook.com/osijek.zito/
Instagram: https://www.instagram.com/osijek_gymnastics/

 


Izdvojeno

Reci što misliš!