Sport / Ostalo

KARATE KLUB HRVATSKI SOKOL

Tri odličja za mlade nade osječkoga karatea

Tri odličja za mlade nade osječkoga karatea

Ovogodišnji izuzetno cijenjeni Grand Prix Croatia 2020. u Samoboru okupio je 1930 natjecatelja/ica iz 268 klubova iz 22 zemlje cijelog svijeta, koji su u tri dana natjecanja dokazivali svoju spremnost i uspješnost.

Zanimljivost ovogodišnjeg natjecanja je sudjelovanje karataša od kategorije cicibana (6-7godina) do seniora (20 godina) u pojedinačnoj i ekipnim kategorijama, ali i natjecatelja s invaliditetom. Turnir je bio izuzetno važan za kategorije od kadeta do mlađih seniora iz razloga osvajanja potrebnih bodova za odlazak na Prvenstvo Europe u veljači 2020. u Budimpešti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Od ukupnog broja 1930 natjecatelja u disciplini kumite nastupilo je 1376 natjecatelja i 554 u disciplini kata.

U toj masi izuzetno kvalitetnih natjecatelja i ove godine nastupili su mladi kata uspješnici Karate kluba Hrvatski sokol Katia Šegavčić (mlađe kadetkinje 13-14 god.), Ema Alšić (mlađe učenice 9-10 god.) i najmlađa Elena Šegavčić (cicibanke 7-8 godina). Nažalost, zbog bolesti nije nastupio naš kata uspješnik Fran Seligman.

U vrlo zahtjevnoj konkurenciji mladih katašica iz raznih zemalja naši su kata uspješnici osvojili tri odličja - jedno zlatno i dva brončana.

Rezultati mladih kata uspješnika raduju jer se za 3 tjedna odlazi na Prvenstvo Hrvatske u Zagreb, na kojem će dokazati kako dosadašnji odlični natjecateljski rezultati nisu bili nimalo slučajni, naprotiv rezultat su odličnog rada s mladim kata uspješnicima kluba.


Izdvojeno

Reci što misliš!