Sport / Ostalo

prevencija neadekvatnog ponašanja

Mala gimnastička škola oduševila mališane, roditelje i volontere

Mala gimnastička škola oduševila mališane, roditelje i volontere

Gimnastičko društvo Osijek – Žito, provedbom projekta Mala gimnastička škola, oduševio je najmlađe polaznike, ali i njihove roditelje te volontere koji su sudjlovali su provedbi programa.

Od mjeseca rujna pa zaključno sa studenim u Osijeku se provodio program Male gimnastičke škole čiju je provedbu omogućio Središnji državni ured za šport kroz Natječaj za sufinanciranje športskih programa poticanja lokalnog športa i športskih natjecanja u 2019. godini.

Cilj projekta bio je što većem broju djece u dobi od 1,5 do 4 godine starosti omogućiti redovito i kontinuirano sudjelovanje na organiziranim i pažljivo osmišljenim treninzima gimnastičke rekreacije.Samim programom bili su oduševljeni i roditelji i volonteri koji su bili dio Male gimnastičke škole. Sadržaj programa ocijenili su kao izuzetno zanimljiv, kvalitetan te nadsve koristan za najmlađe, a predloženo je da u sljedećim izdanjima programa uvede se i dolazak posebnih gostiju poput vrhunskih gimnastičara koji će prenošenjem svog iskustva i prezentacijom vježbi dodatno zainteresirati najmlađe za daljnje bavljenje sportom. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kroz program s najmlađima radilo se i na prevenciji neadekvatnog ponašanja.

„Vidljivo je da djeca sudjelovanjem na treninzima usvajaju pozitivne obrasce ponašanja u komunikaciji s drugom djecom što je iznimno važno. Svjedoci smo danas čestog javljanja nepoželjnih oblika ponašanja među djecom i mladima i naš zadatak kao stručnjaka da od najranije dobi trudimo se razgovorom i primjerom pokazati najmlađima kako riješiti konfliktne situacije“, izjavila je Nina Baum, voditelj programa prevencije međuvršnjačkog nasilja u projektu.

Aktivan život od najranije dobi je nešto što je itekako poznato i treneru Tomislavu Markoviću.

„Svoje djetinjstvo sam proveo u gimnastičkoj dvorani, a danas sam trener djeci koja tek započinju svoju sportsku karijeru. Obzirom da sam i sam otac dvije djevojčice, drago mi je vidjeti da sve veći broj roditelja iz Osijeka prepoznaje važnost sporta i vidi naše treninge kao odličnu priliku da svoje najmlađe od najranije dobi usmjeri prema zdravom i aktivnom životu“.

Podsjetimo: Mala gimnastička škola program je gimnastičke rekreacije u okviru kojeg su zajedno trenirala djeca u dobi od 1,5 do 3 godine starosti u pratnji jednog od roditelja/staratelja.. Roditelji su imali ulogu „pomoćnog trenera“, a u programu su sudjelovala i djeca u dobi od 3 do 4 godine starosti koja su trenirala samostalno.


Izdvojeno

Reci što misliš!